Bao buns med fläsksida och jalapeño

    Av Werners Gourmetservice

    Fläsket

    1. Koka köttet med salt peppar lagerblad kryddpeppar och kryddnejlika tills att köttet blivit mjukt. Lägg under press i kylen.
    2. Spara vätskan efter koket och sila den i en kastrull. Blanda i vinäger, socker och stjärnanis. Koka ner den rejält till vätskan blivit tjock.

    Jalapeñoolja

    1. Värm oljan till 50-60 grader. Lägg i jalapeño och spenat. Mixa ordentligt och sila i finmaskig sil.

    Jalapeñomajonnäs

    1. Blanda majonnäsen med oljan.

    Montering

    1. Skiva fläsket och pensla med glazen. Kör i ugn 220 grader tills den får en fin karamelliserad yta. Pensla ev på mer under tiden.
    2. Lägg shisoblad i baobunsen, fyll på med fläsk, majonnäs och salladslök.

    Ingredienser

    Fläsket:

    • 800 g fläsksida
    • buljong från fläskkoket
    • 3 msk chinkiangvinäger, Risberg
    • 1 msk kalamansivinäger, Huelerie Beaujolaise
    • 2 msk muscovadosocker
    • 1 st stjärnanis

    Jalapeñoolja:

    • 2 st jalapeño
    • 100 g bladspenat
    • 3 dl neutral olja

    Jalapeñomajonnäs:

    • 2 msk jalapenoolja
    • 1 msk kalamansivinäger, Huelerie Beaujolaise
    • 1 dl majonnäs
    • 8 st bao steam buns
    • shisoblad
    • salladslök, fint skuren
     

    Produkter i Bao buns med fläsksida och jalapeño

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”