- Koka upp grönsaksbuljongen, tillsätt bulgur rör om och ge ett uppkok. Lägg på lock och ställ åt sidan. Lår svälla tills vätskan sugits upp av grynen.
- Skala och dela rotfrukter samt lök i mindre bitar. skär svampen i kvartar. Lägg grönsakerna på plåt och ringla över olivolja samt krydda med salt och peppar. Ugnsstek i 175 grader ca 3 0 minuter.
- Blanda grönsakerna med den kokta bulguren till en luftig sallad.
- Lägg upp i salladskål och servera med örtsås.
Örtsås:
- Hacka örterna och rör ihop med övriga ingredienser.
Ingredienser
Bulgursallad
- 3 dl bulgur
- 6 dl grönsaksbuljong
- 1-2 morot
- 1 gulbeta
- 3 schalottenlök
- 150 g karl-johansvamp
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Örtsås
- 1 knippe bladpersilja
- 1 msk färsk timjan
- 1 knippe gräslök
- rivet skal från en citron
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl crème fraiche
- salt och peppar