Bulgursallad med rotfrukter, svamp och örter

    Av Werners Gourmetservice

    Matiga och nyttiga sallader med bulgur, röd quinoa och stor couscous Moghrebieh. På bilden är det tre olika sallader och de resterande recepten hittar ni här: Röd quinoa med örter, rödlök och hyvlade grönsaker Moghrabieh med sallad, tomat och bakad fetaost

    1. Koka upp grönsaksbuljongen, tillsätt bulgur rör om och ge ett uppkok. Lägg på lock och ställ åt sidan. Lår svälla tills vätskan sugits upp av grynen.
    2. Skala och dela rotfrukter samt lök i mindre bitar. skär svampen i kvartar. Lägg grönsakerna på plåt och ringla över olivolja samt krydda med salt och peppar. Ugnsstek i 175 grader ca 3 0 minuter.
    3. Blanda grönsakerna med den kokta bulguren till en luftig sallad.
    4. Lägg upp i salladskål och servera med örtsås.

    Örtsås:

    1. Hacka örterna och rör ihop med övriga ingredienser.

    Ingredienser

    Bulgursallad

    • 3 dl bulgur
    • 6 dl grönsaksbuljong
    • 1-2 morot
    • 1 gulbeta
    • 3 schalottenlök
    • 150 g karl-johansvamp
    • 2 msk olivolja
    • salt och peppar

    Örtsås

    • 1 knippe bladpersilja
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 knippe gräslök
    • rivet skal från en citron
    • 1 msk dijonsenap
    • 2 dl crème fraiche
    • salt och peppar