Werners Gourmetservice

Nyheter

Anders Oskarsson driver, tillsammans med Martin Andersson, Nilssons konditori i Oskarshamn.

På Nilssons konditori hittar ni de mest utsökta desserter och bakverk och man vet med all säkerhet att allt är bakat med bästa råvaror. Illy, Valrhona och Sicoly är självklara val för Anders och han ser väldigt positivt på utvecklingen av det ekologiska sortimentet både från Valrhona och Sicoly.

2015 vann Anders Oskarsson titeln Årets Konditor med sina fantastiska skapelser som Balettdansöstårtan, prinsesstaccos, Tarte a´la Svansjön och två gudomliga praliner.

Temat under tävlingen var Show off och Anders valde då balett med vackra feminina snitt. Han började skissa på upplägget i januari 2015, och från mars var det hårdträning som gällde. Något han var tydlig med var att man behöver ta hjälp för att lyckas. Förutom Anders familj som stöttat till 100% har Fredrik Borgskog vart en av de som var med i Anders team. Fredrik var med och coachade och hjälpte till med helheten och att sätta smakerna till perfektion, så som Anders vill ha det. En ödmjuk vinnarskalle som inte är rädd att förlora, men gör allt för att vinna.

Baletttårtan kan vara en av de mest florerade inlägg på sociala medier inom vår bransch under perioden efter tävlingen, vilket vi förstår för den är verkligen vacker! Tårtan är gjord av frisk svartvinbärsbavaroaise, brynt smörcréme, kardemummabavaroaise och gräddfilspannacotta detta på en krispig havrebotten. I mitten tornar en graciös kristallklar balettdansös upp som är gjord av isomalt.

Av tekniska skäl kan gamla rabattkoder ej användas i vår nya shop som togs i bruk 7 september 2015. Vid händelse av att du har ett erbjudande som fortafarande är giltigt ber vi dig att kontakta vår innesäljsavdelning, så hjälper vi dig på bästa sätt. Enklast sker detta genom att skicka ett mail till innesalj@wgs.se

Det är skördetider och Gastronomigruppens äppelmust Cuvée September har kommit in i lagret. Det är en smakrik must som ger en djup arom av kryddor och frukt med bra syra och lång eftersmak. Musten har en bra balans mellan frukt och friskhet.

Det är riktig matmust som passar till det mesta på högtidsbordens rätter med mycket sälta, friskhet och sötma. Fruktigheten kommer att gifta sig med sältan i det rimmade och gravade medan friskheten kommer att lätta upp det feta som serveras. Prova den gärna till asiatisk mat med hetta.

Håll utkik i vår butik under must.

I september lanserar vi Læsø Salt, ett sprött havssalt tillverkat efter medeltida hantverksmetoder. Saltvatten tas från de gamla brunnarna på Læsø varpå det sjuds i stora pannor över öppen eld. När halva mängden vatten återstår bildas saltkristaller som varje morgon samlas upp och får torka i flätade korgar. Saltsjudarna passar noga sjudningsprocessen för att få ett smakrikt salt utan bitterhet där mineraler, spårämnen och naturligt jod bevaras. Læsø Saltsjuderi var Nordens enda tillverkare av salt under hela medeltiden med huvudsaklig försäljning i Sverige, Norge och Danmark. Levereras i praktisk bordsförpackning.

Produkten kommer inom kort finnas till försäljning i vår butik.