Svenska konditorlandslaget grundades 2013 av föreningen Sveriges bagare och konditorer (SBK). Syftet med laget är att stimulera branschens konditorer att genom tävlande vidareutveckla sig tekniskt i samarbete med kollegor med samma intresse. Dessutom utveckla konditorernas utbud i hela Sverige och lyfta de söta bakverken och desserterna till en central del i den svenska gastronomin; på restaurang och konditori och café.

    Den långsiktiga målsättningen är att bygga upp en bred kompetens kring Konditorlandslaget för att bli riktigt skickliga i skulptering med choklad, karamell/socker och även is. När det gäller desserter så är vi redan världsledande med stor säkerhet i smak, form och presentation.

    Werners är stolt huvudsponsor till Konditorlandslaget, och kommer vara med och stötta laget hela vägen till European Pastry Cup 2022 och Coupe du Monde de la Pastisserie 2023.  Mer information om laget och tävlingarna hittar du på konditorlandslaget.se 

    Laget

    Lagmedlemmar:
    Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri och Konditori

    Fredrik Borgskog, Borgskog

    Josefine Pagander, Leijon stenugnsbageri & konditori

    Kalle Bengtsson, Konditori Kampanilen

    Coach:
    Ted Johansson,Tössebageriet och Gunnel&Rut 

    Anders Oskarsson, Nilssons Konditori i Oskarshamn