Nyhet – nu lanserar vi en helt ny serie med lakritsprodukter

  Lakritsgranulat i olika smaker samt lakritspulver och salmiak för såväl matlagning, bakning som till smaksättning i glass, praliner, mousse eller varför inte i en mustig gryta.

  Lakritspulver>>
  Vanligtvis dammar lakritspulver ordentligt, detta är behandlat med solrosolja som gör det dammfritt. Smaken är aromatisk och med en naturlig sötma. Lakritspulvret upplöses lätt och kan användas i olika typer av vätskor. Fungerar till olika typer av efterrätter, bakverk, chokladpraliner etc. Används med fördel som krydda till olika såser eller glazer. Prova att baka en kanelbulle men byt ut kanelen mot lakritspulver. Strössla över lakritsgranulat på toppen så har ni en fantastisk lakritsbulle.

  Lakritspulver med salmiak>>
  Ett färdigblandat saltlakritspulver utan tillsatt socker. Enkelt att använda utan att behöva blanda själv. Pulvret är dammfritt vilket förenklar tillverkningen för produktionen. Används när man vill göra olika typer av desserter med saltlakritssmak.

  Salmiak>>
  Salmiaksalt är ett smakämne baserad på naturidentiskt, tillverkad ammoniumklorid (NH4CI). Används för att ge en ytterligare ”touch” till lakrits (saltlakrits). Används till desserter, praliner, ganache och konfekt. Testa att koka din egna saltlakritskola eller knäck. Väldigt gott!

  Lakritsgranulat>>
  Granulatet passar som smaksättning och dekoration av olika typer av desserter som exempelvis glass, crème brûlée, pannacotta, praliner och konfekt. Väldigt gott att ha i kola, knäck eller hallonmarmelad.

  Dragerat Lakritsgranulat>>
  Dragerat lakritsgranulat finns i fyra olika smaksättningar: hallon, citron, mint och pepprig salmiak. Granulatet är behandlat med kokosolja och bivax för att stå emot vätska och vara wet-proof. Granulatet passar som topping på t.ex. chokladpraliner, glass, tårtor och bakverk. 

  Produkterna finns både i stor förpackning anpassat för företag och i mindre konsumnetförpackningar

   

  Recept med våra nya lakritsprodukter:

  Hallon- och lakritsremmar

  Mjuk lakritsnougat

  Lakritsbiskvi