Koningsvogel

    I början av 1950-talet så emigrerade Rachel Flem-Sassoon från Indonesien till Holland. Väl framme i Holland så saknade hon den Indonesiska maten så mycket att efter en tid i det nya landet så kände hon sig tvungen att försöka experimentera fram färdiga Indonesiska kryddpastor så att man enkelt och snabbt kunde skapa olika smakrika Indonesiska maträtter.

    En av de första kryddpastor som hon skapande var Sambal Badjak smaksatt med stekt lök och örter, därefter följde en hel rad med olika kryddpastor med olika smakinriktningar som Sambal Manis smaksatt med palmsocker, Sambal Trassi med karaktär från torkade räkor, Sambal Devil med het Cayennepeppar och syrlig tamarind och Sambal Nasi Goreng bara för att nämna några av de 50 olika kryddpastor som Koningsvogel BV idag producerar och säljer i hela Europa.

    Sedan 2007 drivs företaget av Glenn Scheltens och hans familj som fortsätter på den inslagna vägen att producera högklassiga kryddpastor efter Rachel Flem-Sassoons original recept från 1957. Smaken från de stekta kryddpastorna fortsätter att göra succé i köket hos både nya och gamla kunder.

    Sambal Badjak är en allsidig blöt krydda i din matlagning oavsett om du lagar mat från Indonesien eller vill ha extra karaktär i en köttfärssås, hamburgare, marinad, svampsås, stekt potatis eller som dopp krydda på tallriken. Närhelst du behöver ett extra aromatiskt sting från chili och örter i din matlagning så ta en tesked Sambal Badjak och du kommer upptäcka skillnaden.

    0 produkter