HÖSTENS KURSER PÅ WERNERS EDUCATION

    Vegan pastry masterclass med Toni Rodríguez. 19-21 September 2023.

    https://wgs.se/wernersvarld/vegan-pastry-masterclass-med-toni-rodriguez

    Japansk matlagning med en modern nordisk touch, kurs med Saori Ichihara. 3-4 oktober 2023.

    https://wgs.se/wernersvarld/japansk-matlagning-med-en-modern-nordisk-touch-kurs-med-saori-ichihara

    Pralinkurs med Fredrik Borgskog, 21-22 november 2023.

    https://wgs.se/wernersvarld/pralinkurs-med-fredrik-borgskog

    Tävlingsmatlagning – ett vinnande koncept med Gustav Leonhadt, 14-15 november 2023

    https://wgs.se/wernersvarld/tavlingsmatlagning-ett-vinnande-koncept

    Tillsammans växer talanger – med kunskap utvecklas branschen

    Werners Educations syfte är att bidra till branschens utveckling. Vi vill vara en självklar mötesplats för kunskap, inspiration och nyfikenhet. Vår ambition är att göra kunskap mer tillgänglig. Vi skapar och utvecklar utbildningsprogrammet i nära samarbete med våra kunder samt Valrhonas och Sosas chefskonditorer. Werners internationella kunskapsnätverk består förutom av professionella kockar och konditorer också av experter på universitet, yrkeshögskolor och våra livsmedelsproducenter. Utbildningarna riktar sig till personal på konditorier, caféer, hotell och restauranger. Vi kombinerar teori och praktik för att öka förståelsen. Utbildningarna är en spännande mötesplats för branschen. Genom kunskapsutbyte mellan yrkesmänniskor med unika talanger bidrar vi till att stärka både kompetens och självförtroende hos våra kunders medarbetare. Kunder som deltagit vid våra utbildningar lyfter ofta fram kunskapsutbytet mellan deltagarna som en extra krydda.

    Förutom utbildningar arbetar vi med kunskapssupport till Svenska Kocklandslaget och Konditorlandslaget samt de olika regionala landslagen i Stockholm, Göteborg och Skåne.

    En naturlig del i vår verksamhet är att hjälpa våra kunder med recept, hantverkstips och råvarukunskap. Hör gärna av er om ni har frågor.

    Olika upplägg för utbildning och kunskapsutbyte

    • Utbildning hos kund, ½ – 2 dagar.
    • Utbildning i Skara, 2 dagar.
    • Utbildning på Valrhonas konditorskola i Frankrike, söndag-torsdag.

    Kontakta oss på info@wgs.se för mer information.

    Läs mer… om övergripande information om kurs hos kund.

    Vi samarbetar också med:

    Svenska Kocklandslaget

    Svenska Konditorlandslaget

    Stockholm Culinary Team

    Skåne Kulinar

    Årets Kock

    Kristin Åhlander, Gastronomisk Head Chef & Affärsstöd

    Kristin Åhlander är Gastronomisk Head Chef och Affärsstöd på Werners Gourmetservice. Efter 10 år som kock började Kristin på Werners. Tiden på Werners har fyllts av kurser med såväl världsstjärnor som svenska konditorer och kockar. Flera besök och kurser på lécole Valrhona i Frankrike och den molekylära gastronomin hos Sosa i Spanien. Därav har hon kunnat samla på sig kunskap och inspiration inom gastronomi på många plan. Kristin har en fantastisk känsla för smak och form och tar fram innovativa recept, ger teknisk support såväl internt som till kunder och delar med sig av sina kunskaper till elever på skolor inom Gastronomi.

    Fredrik Borgskog, Pastry Chef

    Fredrik Borgskog kommer från Insjön och började sin karriär på Hotell och restaurangskolan Gästis i Leksand. Han har jobbat som både kock, bagare, och konditor. Han har tidigare varit medlem i både Kocklandslaget och Konditorlandslaget, vunnit guldmedalj i Nordic Pastry Cup (2014) och tagit hem guldet i finalen i Valrhona C3 i New York (2016). Förutom det så har han också skapat kungliga bröllopstårtor och mycket annat. Fredrik jobbar som Pastry Chef 50 % på Werners Education och skapar recept, håller i kurser och ger teknisk support såväl internt som till kunder.