Squid Brand

    Fisksås är för Sydostasien vad salt är för västvärlden eller vad soja är för Kina. Förutom att ge en frisk sälta så ger fisksåsen om den är av hög kvalité (lagrad i minst 18 månader) också en aromatisk komplex smakupplevelse av lagrad ost och rostade nötter.

    Thai Fishsauce Factory (Squid Brand) Co Ltd har producerat fisksås av högsta kvalité sedan 1944. Fisksåsen tillverkas av färsk utvald liten (8 cm) ansjovis, salt och vatten som sedan får fermentera i kar i minst 18 månader. Därefter genomgår såsen en komplex filtrering i 5 steg innan fabriken tillsätter lite socker för att balansera sältan och sedan är det dags för den bärnstensfärgade såsen att tappas på flaska eller dunk. Såsen är helt fri från tillsatser, färgämnen och konserveringsmedel.

    Fisksås kommer ursprungligen från södra Kina där den började produceras för flera hundra år sedan. Denna fantastiska smaksättare blev snabbt mycket populär i hela Sydostasien speciellt i Vietnam och Thailand där den nu varit en stapelvara i mer än 100 år. Nu fortsätter erövringen av nya användare av denna spännande smaksättare i Sverige och vi är stolta över att få marknadsföra Squid Brand Fisksås till våra kunder i Sverige eftersom det är en smaksättare som garanterat ger dig en ny spännande smakupplevelse i exempelvis soppor, grytor, marinader m.m.

    0 produkter