Stjärnkonditorn och dessertmästaren Antonio Bachour kommer till Sverige på initiativ av Werners Gourmetservice. Han ska leda en exklusiv Master Class-utbildning hos Werners i Skara och ett stort inspirationsevent i Grand Hotels vinterträdgård i Stockholm.

  – Det här är den största gastronomiska händelsen i Sverige på 20 år, säger Stefan Carlsson, grundare och delägare i Werners. Vi gör det här för att utveckla branschen och verkligen lyfta in konditoryrket i finrummet.

  Antonio Bachour föddes 1975 i Rio Grande i Puerto Rico och började redan som barn hjälpa till i familjens bageri. Tidigt fascinerades han av konditorvärlden och efter ha tagit sin examen i Culinary Arts på det amerikanska universitetet Johnson & Wales jobbade han några år i Puerto Rico innan han återvände till USA och fick jobb i Miami Beach. Efter flera anställningar på hotell och restauranger i toppklass krönte han karriären som Executive Pastry Chef på glamorösa S.t Regis Bal Harbour Resort i Miami.

  2013 kom han med sin första receptbok som kort och gott heter ”Bachour”. Boken har fått få tre uppföljare – samtliga storsäljare. I våras kom den senaste: Bachour The Baker. Mot slutet av året öppnar han Bachour Bakery i Miami – en 6 000 kvadratmeter stor anläggning med bageri, konditori, restaurang och utbildningsavdelning. Detta kombinerar han med kurser, event och föredrag företrädesvis i USA, Asien och Lantinamerika.

  Att få Antonio Bachour till Sverige har krävt mycket arbete – och tålamod.

  – Redan för tre år sedan fick jag den första kontakten med honom via Twitter, säger Johan Sterner, kund- och affärsutvecklare inom konditori och restaurang på Werners. Därefter träffade jag honom i samband med en konditortävling i Milano och sedan började planerna få allt fastare former.

  Den 5–7 november inleder Antonio Bachour sitt besök i Sverige med en skräddarsydd Master Class-utbildning på Werners i Skara. Han kommer bland annat att visa olika tekniker som lyfter praliner, petitfourer, småkakor, croissanter, bakelser, tårtor och desserter till nya höjder. Den 9 november väntar en scenshow med garanterade wow-upplevelser i Grand Hotels vinterträdgård i Stockholm. Utöver själva showen – som presenteras av Werner Educations Jesper Johansson – blir det tillfälle till provsmakning och mingel. Werners arrangerar också en minimässa med produkter från utvalda leverantörer.