Upptäck Valrhonas fantastiska smaker

  Valrhona grundades 1922 av den franske konditorn Monsieur Guironnet och har sedan dess producerat choklad av högsta klass. De olika sorterna bjuder på ren njutning av olika smakkombinationer.
  • Valrhona väljer ut plantage, planterar och skördar kakao av högsta klass.
  • Valrhona skapar en unik blandning av sällsynta smaker i sin chokladfabrik belägen i den lilla staden Tain-l’Hermitage, i hjärtat av Rhônedalen i södra Frankrike.
  • Valrhonas mål är att producera och leverera utsökt choklad till såväl professionella som konsumenter över hela världen.

  Valrhona bjuder in dig till en unik smakupplevelse

  En gång om året i september/oktober kommer den unika årgångschokladen från Valrhona. Fyra olika chokladkakor från fyra olika plantage. Karaktären på chokladen varierar precis som ett vin från år till år beroende på sol, vind och regn och även på växtligheten runt plantagen. Bönorna har odlats med omsorg och den unika kvalitén ger en begränsad mängd bönor och därför finns årgångschokladen i begränsat antal. Alla fyra sorter har samma kakaohalt, 64 procent. Du kommer märka att chokladen smälter i munnen och aromerna frisätts i bästa balans. Det ger en tydlig inblick i hur stor skillnaden i smakupplevelsen är beroende på var kakaon har vuxit.

  Ampamakia – Madagaskar
  Djupt inne i den frodiga dalen av Madagaskars Sambiranoflod på den nordvästra delen av ön ligger de legendariska plantagerna som ger oss Ampamakia. Bönorna är en korsning mellan Criollo och Trinitario och växer här sedan över 100 år tillbaka. Utmärkande för plantagen är dess rikedom av ljuvliga växter och kryddor som sprider intensiva dofter av Madagaskarvanilj, ylang-ylang och patchouli.
  Karaktär: Chokladen ger en njutbar, syrlig fruktighet från gula frukter som toppas med rostade toner.

  Gran Couva – Trinidad
  Trinidad är den mest sydliga av karibiska öarna vid Venezuelas kust. Legenden säger att en fruktansvärd orkan förstörde alla öns plantage av Criollobönan så att den blev omplanterad med den venezuelanska Forasteros som gav upphov till en ny sort, Trinitaro. Det fuktiga klimatet och den bördiga jorden får kakaoträden att blomstra och producera sina frukter i överflöd.
  Karaktär: Intensiv chokladsmak med en touch av torkad mynta och färska kryddor.

  El Pedregal – Venezuela
  I Venezuela, kakaobönans födelseort, finns en äkta pärla: Porcelana. Denna sällsynta Criollokakao är uppskattad av chokladexperter för sin exceptionella aromatiska styrka. Porcelana är en sällsynt underart av Criollobönan och innehåller mer fett än vanliga Criollobönor vilket gör att de blir än mer aromrika.
  Karaktär: Den färska bönan är porslinsvit och kakaon har en krämig, nästan gräddig karaktär med toner av honung och mogen frukt.

  Loma Sotavento – Dominikanska Republiken
  Valrhonas Loma Sotaventoplantage är beläget i hjärtat av Maria Trinidad Sanchez-regionen, i nordöstra delen av Dominikanska republiken. Plantaget ligger i en sluttning ner mot havet där jorden är bördig av sol, regn och stora skyddande fruktträd. Odlad naturligt, utan gödsel eller bekämpningsmedel och fylld med aromer från fruktträden som växer jämsides har denna kakao valts ut för sin enastående smak.
  Karaktär: Runda lätta toner av mogen frukt i harmoni med toner av rostade mandlar och farinsocker samt en delikat bitter sötma.