22-23 oktober 2024 på Werners Gourmetservice i Skara

    Kursens innehåll: 

    Upptäck de rika, umamistinna och varierade smakerna från Asiens kulinariska värld i denna inspirerande kurs! Under ledning av Claes kommer vi att lära oss grunder, tekniker, smaker och råvaror från Asiens många hörn. Som deltagare får du fördjupa dig i både traditionella metoder och klassiska smaksättningar samt hur du kan tillämpa dessa i ditt eget kök eller på din restaurang. Asiatisk streetfood har, särskilt på senare tid, haft en betydande inverkan på fine dining-restauranger världen över, genom att influera smak, enkelhet och respekt för råvaran. På kursen kommer vi att arbeta med detta tänkesätt. 

    Kursen är för dig som är yrkesverksam kock.

    När: 22 oktober 9:30 till 23 oktober ca. 16:00 

    Var: Werners Gourmetservice, Kämpagatan 3 Skara 

    Språk: Svenska

    Pris: 5995:- exkl.moms)

    Kursmaterial, Boende, luncher och middag ingår i kurskostnaden
    och bokas av Werners. 

    Avbokning av kursen senare än 10 dagar innan kurstillfället debiteras med 2500 kr.

    Anmälan och ev frågor: andreas.ek@wgs.se | 0703-01 80 80

    Skriv namn arbetsplats kontaktuppgifter och ev. allergier 

    Claes har gedigen erfarenhet från restaurangbranschen, bland annat från att ha jobbat i utvecklingsteamen på Ekstedt och Frantzén Group med lansering och uppstart av  restauranger runt om i världen. Han drev populära krogen Nook i Stockholm under många år och var som köksmästare på Kock & Vin den som tog stjärnan dit. På citt CV finns också erfarengheter från andra stjärnkrogar som Bagathelle och 28+.  Idag arbetar Claes som gastronomisk utvecklingskoordinator på Torsåker gård/Axfoundation där han säkerställer den gastronomiska kvaliteten i verksamheten och är del av framtagandet av nya hållbara, goda produkter för livsmedelsbranchen. Claes ödmjuka sätt,  genuina intresse  och stora kunnande inom mat och smak och då gärna med asiatisk tvist är något som kommer att prägla kursen tillsammans med honom.