Bottarga Polveralis är det senaste tillskottet av Bottarga.

  Bottarga Polveralis är resultatet av en efterfrågan på färdigriven bottarga med en varierad textur för att kunna användas till flera typer av rätter. I denna exklusiva förpackning finner vi handriven bottarga av samma fantastiska kvalitet som den hela produkten. En smakupplevelse av hundra procent umami, som karaktäriseras av intensiv, krispig smak och doft av hav som förhöjer måltiden. Den är passar utmärkt till pastarätter då de finare bitarna smaksätter såsen och de lite grövre bitarna ger ett härligt tuggmotstånd. Det samma gäller när man smaksätter såser, majonnäser eller kryddsmör.

  Bottarga görs traditionellt bland annat av multe och har ätits i sedan urminnes tider runt Medelhavet, inte minst i Italien, där man brukar säga att den bästa bottargan kommer från Sicilien eller Sardinien. Men den är betydligt fetare än den bottarga som görs på skreirom. Fördelarna med att rommen är magrare är flera menar Joakim Wikström, en av grundarna till denna delikatess:

  ”Många kockar vill själva bestämma vilken typ av fett de vill tillsätta till sin mat. Kanske hellre olivolja eller smör, beroende på vad de vill laga.”

  Hur Bottarga Boreale bäst används varierar förstås stort, men frågar man Joakim så har han en solklar favoriträtt, som även hans två döttrar, fem och åtta år, älskar:

  ”Pasta med smör och vitlök. Riv över Bottarga Boreale, vänd runt och servera. Så gott!”

  Nu finns både hel och handriven Bottarga i Werners sortiment. Beställ i webbshopen: