Med drygt 300 000 följare på Instagram har David Vidal, souschef på Scandic Laholmen i Strömstad, fått kändisstatus i branschen. Varje dag lägger han ut nya inslag med bilder på sina vackra desserter och bakverk. Den stora uppmärksamheten i sociala medier har gjort att han nu får åka runt och hålla kurser runt om i världen.
  – De senaste resorna gick till Italien, Indonesien och Ryssland, berättar han. David Vidal kom till Sverige från Malta för 13 år sedan och har egentligen en bakgrund som kock. Men på grund av personalbrist fick han rycka in i det kalla köket. Och där har han sedan blivit kvar när han inte är ute och håller kurser eller tävlar för Culinary Team West of Sweden.

  I sitt arbete med att göra desserter, tårtor, bakelser och praliner gör han av med cirka 1 ton choklad per år. All choklad är av märket Valrhona och favoritsorten är Opalys, en vit choklad med vaniljton.
  – Valrhona har inte bara den bästa chokladen, utan även den mest innovativa. Ständigt kommer nya, spännande sorter, säger han. På senare år har David Vidal också börjat använda chokladdekorerna i Valrhona Signature, framför allt de färger och överföringsark med olika mönster som ingår i serien.
  – Tidigare har jag gjort överföringsark på egen hand, men upptäckt att det spar tid och blir minst lika bra med Valrhonas egna. Nu funderar jag på att beställa loggan för Scandic Laholmen som överföringsark, en kul grej för att överraska gästerna, säger han.

  Du hittar David på instagram som @vidal31


  Till det här fantastiska påskägget har David använt form och färg från Valrhona Signature och choklad får Valrhona.
  Foto: @meto_khazragi

  Text: Leo Olsson