Valrhona Signature gör bakverken ännu snyggare!

  För att kunna ge bakverk eller desserter det rätta utseendet och personliga uttrycket finns Valrhona Signature – en serie dekorationer som uppfyller samma höga krav på smak och kvalitet som blivit det franska chokladmärkets signum.

  Valrhona används av konditorer och dessertmästare över hela världen. Råvarorna håller högsta kvalitet och förädlas till en mängd olika sorters högklassig choklad i fabriken i Tain l’Hermitage, söder om Lyon. Men det som tidigare saknats var dekorationer för till exempel desserter, tårtor, bakelser och andra bakverk som kan matcha den höga kvaliteten.
  – Samtidigt har utseendet på produkterna blivit allt viktigare, inte minst genom sociala medier. Många i branschen lägger i dag ut sina alster på Facebook och Instagram. Då gäller det att de inte bara är välsmakande, utan även är vackra att se på, säger Marie van Branteghem, försäljningschef på Valrhona Signature.

  2015 LANSERADES VALRHONA SIGNATURE som lyfter dekorationerna till en helt ny nivå. I serien ingår figurer, överföringsark, färger, formar, verktyg och tillbehör – allt som behövs för att snabbt och lätt ge pralinen, tårtan eller desserten ett både högklassigt och personligt utseende.
  – Syftet är att både spara tid och lyfta kreativiteten. Här finns helt färdiga dekorationer, klara för montering, men även ingredienser av alla de slag för dig som vill skapa dina egna dekorationer, berättar Marie van Branteghem. Alla dekorationer håller högsta kvalitet och många av produkterna är av choklad, framställda av de klassiska sorterna Guanaja, Jivara och Opalys samt nyheten Inspiration Strawberry.

  Valrhona Signature utökas också ständigt med nya produkter och för utvecklingsarbetet svarar ett team av ett  tiotal kvalificerade designers vid Valrhonas egen skola L’Ecole du Grand Chocolat under ledning av legendariske chokladmakaren Frédéric Bau.
  – En stor del av produkterna är hantverksmässigt framställda, i många fall med hjälp av teknik som kockar och konditorer använder i sina egna kök, förklarar Marie van Branteghem.

  MEN KUNDERNA ÄR INTE BARA hänvisade till det breda utbudet av standardprodukter som ingår i serien. Cirka 65 procent av alla dekorationer som levereras är skräddarsydda utifrån kundens specifika önskemål. Det kan till exempel vara en logotype, ett porträtt, en figur, ett stadsmotiv i 3D eller ett speciellt mönster på ett överföringsark.
  – Våra designers har ett nära samarbete med kunderna och bollar idéer om olika kreativa lösningar sinsemellan. När väl kunden gett sitt klartecken tar det bara några veckor innan en skräddarsydd dekoration är klar för leverans, berättar Marie van Branteghem.
  I de höga kvalitetskraven som Valrhona ställer på sina produkter ingår också att de är miljömässigt hållbara. Det innebär bland annat att man enbart använder naturliga färgämnen av till exempel rödbeta och paprika vid tillverkningen av Valrhona Signature.
  – Med Valrhona Signature har konditorer och dessertkockar fått helt nya möjligheter att skapa unika mästerverk som håller högsta kvalitet – hela vägen inifrån och ut, säger Marie van Branteghem.

  TEXT: Leo Olsson
  FOTO: Valrhona