När tiden är knapp och många portioner ska fram är våra färdiga desserter perfekt. Werners har flera olika varianter, en del är färdiga att servera som de är, medan andra sorter passar för att dekorera på egen hand där bara fantasin sätter stopp. Här följer några tips hur du enkelt kan dekorera och servera!

  DEKORATIONSTIPS
  – Gör en whipped ganache och spritsa på desserten eller vid sidan om. Använd den choklad som du tycker passar bäst. 

  – Det finns flera olika dekorationer som crunchy chokladpärlor från Valrhona,  kanderade nötter och mandlar och bärpulver 

  – Sorbet och glass är alltid ett trevligt tillskott till desserter. Du får en annan textur och det ger färg och en fräsch känsla till desserten. Hinner du inte göra din egen glass eller sorbet, har vi flera olika smaker från Italienska Bindi. 

  Recept från Valrhona på Whipped ganache>>

  DEKORERA MED SOSA CRISP
  Textur och smak är viktiga komponenter för att få till en riktigt bra dessert. Sosa har ett stort utbud av olika crisp som t.ex. frystorkade frukter och bär som har en mycket koncentrerad smak och färg samtidigt som det ger ett härligt crunch. All vätska tas bort från frukterna/bären och kvar är smaken och färgen. 

  Sosa har även ett flertal frystorkade crisp wet proof, som har ett hölje av kakaofett så krispigheten behålls även när det används i t.ex. mousse eller ganache. 

  Vill du ha lite mer action i din dekoration ska du välja Peta Crispy. Det är poppande bruskristaller, och finns som neutral, choklad, hallon, lime, guld, silver och koppar. 

  Läs mer om när Sebastian Pettersson, Annie Hesselstad och Magnus Johansson besökte Sosa>>

  EN SISTA TOUCH MED VALRHONA SIGNATURE
  Som kronan på verket kan du dekorera med chokladdekor från Valrhona Signature. Det finns olika varianter av färdig chokladdekor eller transfer sheets, antingen med färdiga motiv och mönster eller om du vill designa ditt eget personliga, som till exempel din logga. Det bästa med Valrhona Signature är att du får dekor av kvalitetschoklad från Valrhona och alla färger är naturliga och fria från gifter. 

  Läs mer om Valrhona Signautre>>