Helheten vid bordet, mat och dryck i kombination är mottot för oss. Vi på Werners och Provinum har som mål att bidra till en positiv spiral med goda kombinationer som man kommer ihåg oavsett om det är på restaurang, hemma eller på resande fot. Vi vill hjälpa till att hitta den smakbrygga som innebär att en vanlig måltid förvandlas till en smaklycka.

  I måndags öppnades portarna till vårt 3:e Gastronomiska Event, denna gång i Aveqias härliga lokaler i Stockholm. Det var en eftermiddag/kväll fylld av gastronomiska upplevelser där mat och dryck i kombination var i fokus.
  Gästerna fick uppleva 15 olika smakkombinationer med mat och dryck som kombinerats för att förhöja smakupplevelsen till 1+1=3. Det bjöds på bl.a. caviar- och champagneprovning, Sosa Chefs Table och avslutades med illy espresso och fruktiga cocktails.

  Bland smakkombinationerna fanns bl.a. smörstekt blini med kokt hummer i majonnäs, brynt smörcrunch, tärnat äpple toppat med Kalixlöjrom och krasse. Till detta serverades Champagne Charles Heidsieck, Brut Resèrve. Charles Heidsieck har både frisk syra och kraft i doft och smak vilket gör att kombinationen passar till skaldjur med sin lätthet mot den friska syran, men också med majonnäs som står upp mot Charles kraft.

  Löjrom

  En annan ljuvlig kombination var ankrillette kryddad med cidervinägersenap, körsbärskompot, på bakad feuille de brick och syrade senapsfrön. Denna goda aptitretare gifte sig perfekt med Domaine du Colombier, Crozezz Hermitage. Ett rött vin med tydlig kryddighet och frisk syra med toner av mörka bär. Kryddigheten från senapsfrön förhöjer känslan av kryddighet i vinet, och den strävhet som finns i vinet upplevs som mjukare tillsammans med den feta och proteinrika ankrilletten.

  Skummig, len tryffelsoppa med le puylinser och grönsaksbruniose med Massolinos Barolo var en riktig fullträff! Tryffel med sina jordiga toner gifter sig med rödfruktigheten i Barolon. Både den röda frukten och eleganta stilen av vin spelar med utsökta tryffeltoner. Grädden i soppan gör att Barolon upplevas mjukare och tryffeltonerna kommer elegant tillbaka i eftersmaken.

  IMG_2498

  Caviarprovning
  Agroittica/Italian Caviar var på plats och stod för en mycket populär caviarprovning. Gästerna fick smaka på fyra olika caviarsorter, Oscietra, Tradition, Sevruga och Siberian. Till detta serverades Champagne Bonnaire, Blanc de blancs 2008, en krispig Champagne gjord på 100% Chardonnay. En riktig fullträff!

  Caviar_champagne

  Sosa Chefs Table
  Vid Sosa Chefs Table bjöds det på en lustfylld minimeny signerad av Guillem Corral från Sosa, Barcelona. Guillem visade hur man med nyfikenhet och kreativitet kan uppnå nya dimensioner i smakupplevelsen. I menyn fick man smaka på vit Waina choklad toppad med caviar, kyckling- och tryffelbomb, rödbetskaka med anklever och Baileys- och Azeliashot med smultronsorbet. Till detta serverades utvalda viner från Provinum. Sosa Chefs Table var ett mycket uppskattat inslag under Eventet.

  Sosa

  Trots ett ruskigt busväder var det många som kom och deltog på vårt Gastronomiska Event och vi hoppas att alla hade en god och givande kväll!

  IMG_4377

  IMG_2425

  IMG_2485

  IMG_2504

  IMG_2510

  IMG_2519

  IMG_4444

  IMG_4458

  IMG_4497

  IMG_4410

  IMG_4456