Snart gäller det! 23-24 oktober är det dags för Valrhonas stora tävling C3 Chef, Chocolate, Competition i Brooklyn, New York. Tävlingen C3 har arrangerats tidigare men i år är det första gången för Sverige att vara med, och det är ingen mindre än Sveriges smakgeni Fredrik Borgskog som representerar Sverige.


  Bild från Paris, den nordiska uttagningen till C3, där Fredrik vann finalplatsen.

  Fredrik Borgskog har flera tävlingar i ryggen. Som medlem i Svenska Kocklandslaget 2005-2008, tog han tillsammans med laget en andra och tredje plats.
  År 2013 blev han medlem i Svenska konditorlandslaget som han tävlade med i tre år.
  2013 kom de 3a i Europakvalet för Coupe du Monde de la Pâtisserie, då Fredrik även fick ett personligt pris för bästa choklad och på Coupe du Monde de la Pâtisserie 2015 knep de en 7e plats. Nordic Pastry Cup 2014 blev det guld tillsammans med Ronny Latva.

  Idag är Fredrik chefskonditor på Upper House i Göteborg. Att han är konstnärlig syns på hans kreationer med dess estetiska form och konstnärlig design.
  Inte nog med att han har känsla för form och design, han är riktigt vass på att sätta smaker! Det är få som slår han på fingrarna på den punkten. Han gillar koncentrerade smaker med hög syra och subtila toner av örter.

  Fredriks vinnar- dessert och pralin från semifinalen i Paris i våras.

  C3
  Tävlingen är under två dagar 24-25 oktober i Brooklyn, New york.
  Första dagen får alla deltagare 3 timmar på sig att preppa och förbereda upplagningen.
  Dag två flyttar de till en mässa där de har 2 h och 40 min på sig att göra 20 petits fours och 12 desserter plus att hinna städa ner allt. De gör allt helt själva, de har alltså ingen till hjälp under tävlingen. Både desserten och petit fours måste innehålla Valrhona Guanaja 70%, annars får det välja fritt bland smaksättningen.
  Fredrik känner sig nervös på ett bra sätt inför tävlingen. Efter många timmars strikt träning är han nu trygg med uppgiften. Träning är extremt viktig och att smakerna känns bra.
  Det är första gången som Fredrik ska tävla i USA, och han är sjukt nyfiken på att se vad de andra kommer göra för desserter. Det enda som är lite jobbigt är att inte veta om allt kommer fram, och vad man får ta med in i USA.

  Efter tidsträningar både hos oss på Werners och på Upper House, Göteborg fick vi den stora äran att både se Fredrik in action och sen få smaka på hans fantastiska dessert och petit fours.

  Vi får inte avslöja några recept, men kan säga att det smakar guld!

  Film från Valrhona C3 2015