Inspiration är en serie frukt- och nötbaserade couvertyrer från Valrhona – perfekt för exempelvis cremeuxer, mousser och pannacotta. Du använder Inspiration
  på samma sätt som vit choklad.

  Valrhona Inspiration finns i smakerna jordgubb, hallon, passionsfrukt, yuzu och mandel. Ingredienserna är kakaosmör, socker och frukt. Andelen kakaosmör ligger på cirka 35 %, beroende på sort.
  – Innehållsmässigt är Inspiration en enkel produkt, säger Anaïs Leroux på Valrhonas utvecklingsavdelning. Men vi har lagt ner mycket arbete på att skapa grundrecepten och förfina produktionstekniken. Vi ser Inspiration som något helt nytt och banbrytande.

  RENT HANTVERKSMÄSSIGT fungerar Valrhona Inspiration som vanlig, vit chokladcouvertyr. Den kan tempereras och användas i alla recept som innehåller choklad eftersom temperaturkurvorna nästan följer den vita chokladens. De exakta temperaturerna anges på förpackningen.
  – Jag tycker att Inspiration fungerar utmärkt exempelvis till olika sorters cremeuxer, säger Jesper Johansson, Education Manager på Werners Gourmetservice.
  – Det är en produkt som helt klart har stor potential för att förstärka den smak man vill uppnå utan att behöva späda ut smaken. Till exempel kan man byta ut den vita chokladen i en jordgubbsmousse mot Inspiration Jordgubb. Resultatet blir en mousse med tydlig, intensiv jordgubbssmak.

  Färgbeständigheten är god:
  – Den behåller sin färg efter tempereringen och man kan med fördel komplettera med Inspiration i recept med exempelvis jordgubb eller hallon, säger Jesper Johansson. Dessutom är Valrhona Inspiration vegansk, tillägger han:
  – Den innehåller bara råvaror från växtriket, men eftersom Valrhona hanterar mjölkpulver i sin anläggning får Inspiration inte märkas som vegansk produkt.

  Recept med Valrhona Inspiration:

  http://www.wgs.se/wernersvarld/recept/glagla-ice-cream-bar/

  http://www.wgs.se/wernersvarld/recept/sillon/

  http://www.wgs.se/wernersvarld/recept/sudo/

  http://www.wgs.se/wernersvarld/recept/cabosse/

  http://www.wgs.se/wernersvarld/recept/symphony/

  http://www.wgs.se/wernersvarld/recept/creme-pa-valrhona-strawberry-inspiration/