2 – 3 april, 2019 Glass och sorbet. 12 platser.2 dagars utbildning med Valrhonas Executive pastry chef Christophe Domange världsmästare i glass 2018

    Utbildningen är för professionella som vill fördjupa sitt hantverk, sina tekniska kunskaper om glass och sorbet. Utbildningen ger en detaljerad genomgång om teori för tillverkning av glass och sorbet. Under kursens kommer Executive Pastry Chef Christophe Domange gå igenom och lära ut tekniker att blanda och kombinera smaker samt dofter. Utbildningen innehåller grundläggande tekniker för att skapa de bästa texturerna med optimal hållbarhet. Kompendiet innehåller ca 40 olika recept på glass och sorbet. Recepten bygger på klassiska recept med modern smaksättning.

    CHRISTOPHE DOMANGE, Valrhona Pastry Chef – Tain l’Hermitage, France
    Christophe has started with 4 years of training at the hotel school in Challe Les Eaux then he decide to nurture his passion with an international career in the United States during 6 years at the Unions league Café.
    He come back in France for an apprenticeship in pastry at Mr Rosset, one of the “Meilleur Ouvrier de France Chocolatier”. He worked in Mr Westermann Buresel restaurant in Strasbourg and Mr Chevallot, one of the “Meilleur Ouvrier de France Pâtissier” in Val d’Isère followed by 2 years in Spain with Mr Oriol Balaguer MMAPE. He joined Valrhona School in 2007 in order to transmit and share his expertise in customer service. 2018 he wins the World ice cream cup in Rimini Italy and becomes World Ice Cream Champion.

    Anmälan skickas till wernerseducation@wgs.se
    Ange: Arbetsplats, deltagarens namn, telefon och mailadress. Kursen har 12 platser.
    Plats: Primulator, Truckvägen 14, 194 52 Upplands Väsby
    Kursspråk: Engelska

    Pris 4995 kr exkl. moms. I priset ingår kursmaterial, mid­dag samt luncher.
    Avbokning av kursen senare än 10 dagar innan kurstillfället debiteras med 1000 kr.

    Om ni har frågor om upplägg och innehåll kan ni kontakta utbildningskoordinator Kristin Åhlander, 072-070 71 43 eller utbildningsansvarig Jesper Johansson,
    0724–02 04 22.