Våren och värmen är på ingång och vad smakar bättre än en riktigt god glass i solen? Men hur skapar man den perfekta glassen och hur många olika recept kan man ha på en chokladglass?
  Under 2-dagarsutbilningen förra veckan delade Valrhonas chefskonditor och världsmästaren i glass Christophe Domange med sig av hemligheterna bakom den perfekt glassen.

  Kursen började med teori, matematik och råvarukunskap gällande glass. För att sedan gå in i hantverket och olika recept och metoder tillagades på både glass och sorbet.

  Sagt om kursen:

  ”Inspirerande kurs med mycket dialog och resonemang kring glass och gelato. En ödmjuk och mycket kunnig kursledare i Christophe som gick igenom både Frankrikes syn på glass och den Italienska.  Jag uppskattade framförallt mattedelen, med uträkningar kring socker, PAC, osv”
  – Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri och Konditori

  “Tyckte att det var två dagar av härlig inspiration och ny kunskap. Jättekul för mig att träffa Christophe Domagne, att få ta del av hans kunskap och erfarenhet. Stort tack till övriga deltagare, kul att få ta del av och att dela med sig av kunskap och erfarenhet även där. Till Jesper och resten av gänget från Werners, grymt proffsigt.”
  – Kenneth Erlandsson, SNÖ, Svensk Glassmästare 2016

  En mycket trevlig kurs med Christophe, med fokus på rena smaker från den franska Världsmästaren i glass 2018. Vi blev guidade genom olika tekniker vad gäller glass och sorbet med stor vikt på choklad. Mycket pedagogiskt upplagt! Kort sagt suveränt!
  – Johan Landerhjelm