Glasskurs med världsmästaren i glass Christophe Domange
Våren och värmen är på ingång och vad smakar bättre än en riktigt god glass i solen? Men hur skapar man den perfekta glassen och hur många olika recept kan man ha på en chokladglass?
Under 2-dagarsutbilningen förra veckan delade Valrhonas chefskonditor och världsmästaren i glass Christophe Domange med sig av hemligheterna bakom den perfekt glassen.
Kursen började med teori, matematik och råvarukunskap gällande glass. För att sedan gå in i hantverket och olika recept och metoder tillagades på både glass och sorbet.
Sagt om kursen:
”Inspirerande kurs med mycket dialog och resonemang kring glass och gelato. En ödmjuk och mycket kunnig kursledare i Christophe som gick igenom både Frankrikes syn på glass och den Italienska. Jag uppskattade framförallt mattedelen, med uträkningar kring socker, PAC, osv”
– Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri och Konditori
– Kenneth Erlandsson, SNÖ, Svensk Glassmästare 2016
En mycket trevlig kurs med Christophe, med fokus på rena smaker från den franska Världsmästaren i glass 2018. Vi blev guidade genom olika tekniker vad gäller glass och sorbet med stor vikt på choklad. Mycket pedagogiskt upplagt! Kort sagt suveränt!
– Johan Landerhjelm