Magnus Johansson är en av våra grymma kunder som är en flitig användare av våra svenska ekologiska bärpuréer. Förra året utökade han sin verksamhet med en inbjudande glassbar, Magnus Johansson Glass & Konfektyr, som har allt man kan önska sig. Glass med höga smaker och perfekt textur, flera olika toppings att välja på och hantverksmässig konfektyr.

    Men bäst av allt är att, bortsett från att all glass ska smaka gudomligt, använder sig Magnus av så mycket svenska ingredienser han kan. Svenskt, ekologiskt och hållbart är något som Magnus värdesätter högt. Han väljer råvaror med omsorg och det ska vara schyssta förutsättningar. Det är inte bara råvarorna som är noggrant utvalda, detaljer som att take away-muggarna är gjorda av svensk pappmassa och glasbehållarna till konfekten är handblåsta i Gustavsberg.
    De frukt- och bärpuréer som inte går att få svenska, beställer han från Sicolys ekologiska och osötade sortiment.

    Glassen görs givetvis på plats och är lätt och fräsch eftersom Magnus har mestadels mjölk i basen. Sen smaksätter de glassbasen med frukt- och bärpuré, choklad, nötter och mycket annat gott.
    – Att göra glass handlar om kemi, man behöver göra noggranna uträkningar med hur man balanserar upp glassen till rätt textur beroende på fibrer, socker och fett i det man smaksätter med. Exempelvis har fruktpuréer mer socker i sig naturligt än vad nötter har, säger Magnus Johansson.

    Butiken andas genuint hantverk, lust och kvalitet och är verkligen värd att besökas många gånger. Både för att njuta av glass, gott kaffe och köpa med sig lyxigt och gott lördagsgodis.