Kombinera professionellt hantverk och smak med god ekonomi. 2 dagars utbildning med Sören Resare och Jesper Johansson 14-15 maj.

  Utbildningen är för konditorer på restaurang, hotell och konditori. Syftet med kursen är att ge grunderna i att kalkylera på tårtor, bakelser och bitar. Recepten bygger på kvalitet i råvaruval och professionellt hantverk. Under kursen kommer ni ställa upp olika kalkyler utifrån givna recept. Vi diskuterar olika recept, råvaruval och tekniker utifrån smak, design, portionsstorlek samt ekonomi. Ambitionen är att uppmuntra till ett ekonomiskt tänkande som underlättar i vardagen. 

  Sören Resare är försäljningschef på bageri ICA Maxi Haninge. Sören är bagare, konditor och chokladfreak med intresse för ekonomi. Han har deltagit på flera av utbildningarna på Valrhonas Skolor både i Tain L Hermitage och New York. Han var egen företagare under många år och har bl.a. jobbat som chefskonditor på Gunnarssons Specialkonditori. Sören inspireras av att kombinera smak, design och ekonomi. På Ica har han insett att det går att kombinera hög råvarukvalitet med hantverk och god ekonomi. Några av Sörens förebilder i branschen är Jan Hedh och Phillippe Givre på Valrhona. 

  Jesper Johansson arbetar på WGS som utbildningsansvarig för Konditor-, Restaurant- och hotellnäringen. I femton år arbetade Jesper vid Institutionen för Restaurang och Måltidskunskap i Grythyttan, Örebro universitet. Hans utbildningsfokus är hur hantverk kombineras med matkemi, kreativitet, sensorik och gästernas gastronomiska upplevelse. Jesper har en masterexamen i Culinary Art and Meal Science. 

  Anmälan skickas till wernerseducation@wgs.se
  Ange: Arbetsplats, deltagarens namn, telefon och mailadress. Kursen har 12 platser. 

  Datum, tid och plats
  Start den 14 maj kl. 09.30. Avslutning den 15 maj kl. 18.00.
  Werners Utbildningskök, Kämpagatan 3 i Skara. 

  Pris 4 995 kr exkl. moms. I priset ingår kursmaterial, en hotellnatt, middag samt luncher.
  Avbokning av kursen senare än 10 dagar innan kurstillfället debiteras med 1000 kr. 

  Frågor om upplägg och innehåll, kontakta utbildningskoordinator Kristin Åhlander, 072-070 71 43 eller utbildningsansvarig Jesper Johansson, 0724–02 04 22.