Vad händer om man mixar en pedagogisk matnörd med ett konstnärligt smakgeni, och där båda gärna tänker utanför boxen? Jo man får en helt makalöst rolig och lärorik utbildning i kreativitet och lekfullhet med Jesper Johansson och Fredrik Borgskog.

  Vi har sällan tid att laborera och testa oss fram till nya desserter, och än mindre tid för att sitta ner och brainstorma helt nya tankebanor som tar oss utanför boxen.
  Den här utbildningen skiljer sig från vanliga traditionella dessertutbildningar, här är det fokus på kreativitet, lek och nyfikenhet, med uppmaning till att våga göra fel.

  Kursdeltagarna­­ anlände förväntansfulla till Skara i tisdags, ingen visste riktigt vad utbildning skulle innehålla mer än att det var Jesper och Fredrik som skulle hålla i den.

  -Välkomna till utbildning i kreativitet och lekfullhet, den här gången kommer ni inte få några recept. Var bland de inledande orden från Jesper Johansson.

  Alla blev indelade i mindre grupper och fick var sitt tema. Sen blev uppgiften att välja ut 4 olika råvaror som de sen skulle skapa 3-4 olika desserter av, och som sagt, utan recept.
  Att göra desserter utan recept är en utmaning, samtidigt som man ska samarbeta med andra kockar och konditorer som man inte är van vid att arbeta med. Men alla kom snabbt igång med uppgiften och det var tankar och idéer både högt och lågt.

  Syftet med utbildningen är att träna på sin kreativitet och att uppmuntra till lekfullhet och nyfikenhet när det gäller smak och design.
  Kreativiteten har verkligen flödat i lokalerna i Skara och alla har gått in för uppgiften med 110%.

  Sagt om utbildningen:

  “Kanondagar!
  Önskar jag gått den här kursen innan dessertmästarna. Att få tänka utanför boxen och labba var riktigt roligt, både i form, textur och smakbilder med samma ingredienser. 
  träffa likasinnade människor. Bra kvalitet på råvarorna med ett återvinningstänk.” 
  -Joachim Malmsten

  “Tack för en rolig utbildning! Jag tycker att utbildningen var givande för att kunna utveckla sitt sätt att ta fram nya desserter. Det var även väldigt roligt att kunna lära sig av både de som höll i det utan även av de som deltog.”
  -Oskar Mendelin

  “Jag tyckte utbildningen var rolig och inspirerande! Det var intressant att jobba utefter regeln att det varken fanns några rätt eller fel, ingen mall att följa och att man skall våga att testa sig själv. Det väcker en kreativitet och nyfikenhet på ett helt nytt sätt! Superkul!”
  -Linda Magnusson

  “Jag tyckte att det var två väldigt roliga dagar med ett nytt och spännande upplägg. Och att få ha tillgång till era fina produkter gör att man kan testa mycket nytt!”
  – Linda Björnsson