La Rose Noire har alltid strävat efter att leverera produkter av bästa kvalitet runt om i världen. De har en ledande position på marknaden, och har sedan de grundades 1991 ständigt en strävan om att förbättra sig, om inte minst genom att ta socialt ansvar i samhället.

    La Rose Noire främjar olika välgörenhetsprojekt varje år som ett sätt att bidra till ett bättre samhälle. De värnar också om miljö och hållbarhet och under de senaste åren har de studerat och utvärderat hur de som ett multinationellt företag kan påverka och ta ansvar genom att minimera koldioxidavtryck på miljön.

    För att minska koldioxidavtrycket har La Rose Noire utvecklat alternativa förpackningsmaterial som har mindre påverkan på miljön. De har tagit fram en förpackning som är mer hållbar och innehåller cirka 55% biologiskt nedbrytbart material.

    La Rose Noire är ett innovativt företaget och är stolta över att lansera sina helt egna biodynamiskt nedbrytbara brickor. Brickorna består av polymjölksyra (PLA), PBAT (butyleneadipat-co-terepthalat) och talkpulver. PLA bildas från fermenterade växter, oftast majsstärkelse eller rörsocker. PBAT är ett ämne som anses vara helt biologiskt nedbrytbart på grund av butylenadipatgrupper när det gäller dess egenskaper. Talk kom som ett resultat av metamorfism av magnesiummineraler, som också kallas babypulver. Denna innovation är en del av företagets hållbarhetsarbete ”Go for Green” – en riktning som La Rose Noire tar för att få en mer hållbar planet och för en grönare miljö. Användningen av dessa biologiskt nedbrytbara brickor kommer att ha en positiv påverkan på miljön där biologisk nedbrytning sker snabbare på dessa brickor kontra vanlig plast.