Att skapa luftiga skum är mycket populärt inom gastronomin, det blev en trend efter att Ferran Adrià dök upp i New York Times Magazines omslag 2003 med ett luftigt morotsskum i handen.

  Ferran Adrià i The New York Times magazine’s omslag 2003

  Hittills är det vanligaste sättet att göra skum med sucroemul eller sojalecitin. Men nu har Sosa tagit fram en ny banbrytande produkt, naturfoam. Skillnaden på naturfoam jämfört med sucroemul och Sojalecitin är att naturfoam är helt naturligt och växtbaserat, har ingen bismak och ger stabila, luftiga skum även med vätskor som innehåller fett upp till 40% eller alkohol. 

  Sedan Sosa´s innovationsteam hörde om de luftiga egenskaperna hos Quilaja-extraktet, ett träd i centrala Chile, började de göra tester med tillämpningar för gastronomi. Det var då innovationsteamet upptäckte att detta alternativ erbjöd en ny rad möjligheter för denna gastronomiska teknik. Naturfoam är en 100% naturlig och växtbaserad produkt. 

  En stor fördel med naturfoam att vi kan göra luftiga skum med upp till 40 % fetthalt. Detta var tidigare endast möjligt genom att kombinera sucroemul och Sojalecitin. Nu gör naturfoam det möjligt att enkelt skapa skum med vätskor med en fetthalt upp till 40%, till exempel ett pistageskum som kan komplettera en fantastisk dessert både visuellt och med textur och smak. Ett annat intressant recept vi kan tänka oss är till exempel ett skum av vin, eftersom natufoam även fungerar ihop med alkohol. 

  Naturfoam är lätt att använda och ger stabila luftiga skum, utan bismak och kan användas till att även göra skum med fett och alkohol. 

  Natur foam

  Låt dig inspireras av Sosa´s filmer med Naturfoam

  Product video