Vi lanserar ett nytt varumärke, Huilerie Beaujolais, som producerar vinäger och olja med 100% naturliga ingredienser. Det räcker med en droppe för att uppleva både doft och smak.

  Huilerie Beaujolais startade 1981 i bakutrymmet till en järnaffär där Jean-Marc hade som utmaning att återuppliva en gammal kvarn från 1800-talet. 1987 blev den säsongsbetonade aktiviteten med att göra olja och vinäger en heltidsverksamhet. Med åren har Jean Marc utvecklat högkvalitativa produkter, samtidigt som han bevarat produkternas hantverksmässiga karaktär. Han tycker om att upptäcka och prova Medelhavets olika smaker under sina resor, för att sedan dela dem med oss genom sina produkter.

  Tillsammans med sitt team fortsätter Jean-Marc Montegottero producera jungfruoljor av 100% frukt, bär, nötter och frön med hjälp av en mekanisk extraktion utan kemikalier eller tillsatser.
  Huilerie Beaujolais är en leverantör som man kan lita på, och deras kunder är välrenommerade kockar inom fransk och internationell matlagning. Produkterna exporteras över hela världen: Tyskland, Japan, Schweiz, Nederländerna, Belgien, Sverige, Norge, Italien, Storbritannien, USA, Spanien, Kanada och många fler.

  Huilerie Beaujolais ger dig möjlighet att upptäcka ett hantverkskunnande i hjärtat av Beaujolais. En delikat produkt som är helt naturlig. En råvara – en olja.

  Den gamla traditionen bevaras

  • Det görs ett mycket noggrant urval av torkade frukter eller oljeväxtfrön av högsta kvalitet, som oftast är av franskt ursprung.
  • Krossning. Frukten skalas, rensas och plattas ut på kvarnsten eller på mekanisk väg.
  • Tillredningen är utan tvekan det känsligaste och viktigaste steget, där produkten får sin personliga prägel med hjälp av hantverkarens kunskaper. Frukten tillreds i tjocka gjutjärnsgrytor, vilket ger oljan dess fruktiga smak och bevarar dess arom i oljan.
  • Pressning. De tillredda frukterna placeras i en hundra år gammal hydraulisk press och separeras successivt genom filtrering i flera lager under lågt tryck.
  • Filtrering. Efter en naturlig dekantering under tre till fyra dagar, följer en filtrering genom läskpapper och slutligen tappning på flaska.

  Se vårt sortiment av vinäger>>

  Se vårt sortiment av oljor>>