På Werners händer det mycket, och förutom flera goda nyheter i sortimentet hälsar vi även en ny kollega välkommen till teamet på Werners Education – Fredrik Borgskog!

  Fredrik kommer att dela med sig av sina kunskaper och hålla i utbilningar hos oss. Håll utkik på hemsidan och våra sociala medier, så missar du inget. 

  Vi har ett flertal nya produkter som vi lanserar. Kycklingfond, balsamvinäger, desserter, “100-årschoklad”, julte och en ljuvlig kolasås. En stor nyhet är att vi tar in ett flertal formar från Silikomart i vårt sortiment.

  Perfekt resultat varje gång med formar från Silikomart

  Sedan år 2002 har det italienska företaget Silikomart brunnit för konditorikonsten och haft en passion för funktionella, praktiska och estetiskt vackra produkter som tillgodoser behoven hos alla som älskar att baka och laga mat . 

  Werners erbjuder nu ett utbud av Silikomarts silikonformar för bland annat tillverkning av tårtor, glass, queneller, tarteringar, eclair, samt silikonmattor och mindre formar för tillverkning av tryfflar, ägg, dekorationsblad och hjärtan. Oavsett om du gör stora eller små bakverk kan du vara säker på att få ett perfekt resultat varje gång med formar från Silikomart.

  5 fördelar med Silikomarts silikonformar

  • Tål värme till +230°C och minusgrader till –60°C

  • Formarna garanteras en minsta användning om 3000 gånger

  • Enkla att göra rent

  • Behöver inte smörjas med smör eller annat fett

  • Tål diskmaskin och mikrovågsugn och du kan flytta dem direkt från frysen in i ugnen

  Se hela vårt sortiment från Silikomart>>

  Nyhet! Kycklingfond med rostade toner

  Låt oss presentera nyheten Rostad Kycklingfond som är en långtidskokt fond  tillverkad av rostade kycklingskrov och grönsaker. 100 % naturlig och fri från gluten och laktos. 

  Salsus mål är lika enkelt som det är utmanande: att laga världens bästa buljonger och såser till professionella kockar. För att laga en läcker buljong krävs rent vatten, överlägsna råvaror, mycket tid och en hel del kunskap.
  Beställ här>>

  Valrhona firar 100 år med en jubileumschoklad

  Valrhonas nya choklad Komuntu 80% är en intensiv och kraftig mörk choklad med minst 80% kakaohalt. Idén bakom Komuntu är att fira hela värdekedjan som engagerat sig i Valrhona i 100 år. Kakaobönder, leverantörer, anställda och kunder – alla är en del i Komuntu.

  Komuntu är en sammandragning av “Komunumo”, som betyder “gemenskap” på esperanto, och “Ubuntu”, ett afrikanskt begrepp som betyder “Jag är för att vi är”. Sådan är länken av värdekedjan som förenar dessa 100 år.

  Den är tillverkad av en komplex blandning av kakaobönor från hela världen, där dess aromatiska profil har en verklig balans mellan kraftfull kakao och harmoniska smaker som bjuder på en balanserad bitterhet blandat med en angenäm träig arom. Du hittar också en underliggande ton av rostade kakaonibs och en fruktig syra vilket kompletterar det befintliga sortimentet av Valrhona-couvertures perfekt.

  Under Valrhonas jubileumsår kommer Valrhona att låta all vinst från försäljningen av Komuntu att gå tillbaka till kakaoodlarna. 

  Komuntu finns som Feves i 3 kg påse, 250 grams påse samt en delikat 70 grams kaka. 

  Beställ här>>

  Veganska och glutenfria nyheter i vårt breda dessertsortiment

  Vi är glada att kunna presentera två goda nyheter i vårt stora dessertsortiment.

  Vegansk chokladfondant med en krämig kärna Fondanten är toppad med hasselnötter som ger ett härligt crunch. Bara att värma och dekorera efter tycke och smak.

  Glutenfri chokladfondant med krämigheten en fondant ska ha. Kan värmas i micro eller ugn. Servera gärna med bär, glass eller grädde.

  Se hela vårt dessertsortiment>> (företag)

  Limited edition – kolasås med äpple och kanel

  Nu lanserar vi en underbar kolasås från Pärlans Konfektyr med äpple, kanel och en fräsch ton av lime. Den kokas på klassiskt vis med svenskt smör, grädde och socker, ett delikat hantverk. Underbart gott som topping på glass och andra desserter. Praktisk squezzeflaska som gör det lätt att servera. 

  Läs mer och beställ här>>

  Julte från Dammann Frères

  Nu finns årets julte från Dammann Frères att förbeställa. Kontakta din säljare för mer info.
  innesalj@wgs.se | 0511-177 99

  En av Europas äldsta och mest välrenommerade leverantörer av kvalitetste är Dammann Frères i Paris. 1692 fick anfadern Sieur Francois Damame kungligt privilegium av Ludvig den XIV att bedriva tehandel och 1925 grundades det nuvarande handelshuset Dammann Frères. Dammann Frères köper allt te direkt från de bästa plantagerna – utan mellanhänder.