Vi utökar vårt fina sortiment från Salsus med en skaldjursfond. Sen har vi även en ny Ramen basbuljong med asiatiska smaker, iste från Dammann Frères och veganska, glutenfria och slimmade skal från La Rose Noire.

  Nyheter från Salsus

  Skaldjursfond

  Nu utökar vi familjen av fonder och buljonger från norska Salsus med en efterlängtad skaldjursfond.
  Det är en långtidskokt skaldjursfond, reducerad och filtrerad, tillagad med räkskal, lök, morot, tomatpuré, vitt vin, vitlök, peppar, timjan och lagerblad. Fonderna från Salsus görs endast på naturliga ingredienser utan tillsatser.
  En perfekt bas för soppa, risotto och andra skaldjursbaserade rätter.
  Art nr: 20773

  Ramen buljong bas 

  En bas för ramenrätter med milda asiatiska smaker. Buljongen är långtidskokt på färska ben av gris, nöt, och kyckling tillsammans med lök, purjolök, vitlök, ingefära och är 100% naturlig.

  Tack vare den långa tillagningstiden av Salsus buljonger får de djup och vacker färg som är perfekt för asiatiska rätter. Ramen bas är just en bas och kan med fördel smaksättas med dina favoritkryddor för att göra ramen helt i din smak. Förslag på smaksättning: dashi, kombu, miso, fisk- eller ostronsås, soja, chili, koriander, svamp och ingefära.
  Art nr: 20772

  Nya sorters skal från La Rose Noire

  Nu kan du beställa våra populära tarteskal från La Rose Noire efter kundens behov. Vill du inte ha traditionellt bakade skal kan du nu även välja mellan glutenfria, veganska eller slim med lägre kant. Skalen är exklusiva, handgjorda och bakade med bra råvaror.

  Skal slim
  Glaserade runda söta skal med låg kant. Ett nättare skal med samma hållbara egenskaper och goda smak som de traditionella skalen från La Rose Noire. Bakade med franskt smör från Charente-Poitou, AOP*

  *AOP är en kvalitetsmärkning och skyddad ursprungsbetäckning som ges till typiska produkter från ursprungsområdet.
  AOP-märkningen garanterar äktheten av produkterna som tillverkats genom traditionellt kunnande.


  Glutenfria skal
  Glutenfria, glaserade runda söta skal med naturliga ingredienser som potatis, ris, kassava, smör och sojabönor. Bakade med ägg från frigående höns och packade i biologiskt nedbrytbara brickor, allt i linje med LA ROSE NOIREs GO GREEN-initiativ.*
  Läs mer om La Rose Noire Go Green>>


  Veganska skal

  Veganska runda söta skal bakade med naturliga ingredienser. Skalen har neutral smak, tillverkade av vete och sojabönor. Förpackade i biologiskt nedbrytbara brickor, allt i linje med LA ROSE NOIREs GO GREEN-initiativ.
  Läs mer om La Rose Noire Go Green>>

  Läskande iste

  Nu lanserar vi tre nya smaker av iste från Dammann Frères.

  Tillredning av iste: Koka upp 1 liter vatten och låt en tepåse dra i vattnet ca 4-6 minuter. Kyl ner och ställ drycken kallt. Drick inom 48 h. 


  Iste Touareg
  Uppfriskande grönt iste med fräsch mintsmak. Teblandningen består av grönt te, pepparmyntaoch grönmynta.

  Iste Miss Damman
  Ett grönt iste med friska toner av lime och passionsfrukt samt ett kryddigt inslag av ingefära. Teblandningen består av grönt te, ingefära, blomblad, smaksatt med lime och passionsfrukt.

  Iste Passion/Hallon
  Friskt iste med smak av passionsfrukt och hallon med en lätt syrlig karaktär. En infusionsblandning av nyponskal, äpplebitar, hibiskusblommor smaksatt med hallon och passionsfrukt.

  Gå till webbshop>>