Werners är stolt distributör av Salsus på den svenska marknaden. Salsus bidrar till att höja smakerna i köket med fonder och buljonger gjorda på högkvalitativa råvaror, en så nära egenkokt fond du kan komma helt enkelt. 

  SALSUS MÅL ÄR LIKA ENKELT som det är utmanande: att laga världens bästa buljonger och fonder till professionella kockar. För att laga en läcker buljong krävs rent vatten, överlägsna råvaror, mycket tid och en hel del kunskap. I samarbete med Siva Norge, Innovasjon Norge och DNB har Salsus byggt en högteknologisk produktionsanläggning som invigdes i maj 2018. Nu tillverkar de alla buljonger och fonder baserat på färska norska råvaror och med god hjälp av Norges bästa kockar. 

  Salsus produktsortiment ska vara i samklang med moderna kockars trender och krav. För Salus innebär det att ge matvarorna en naturlig smak och konsistens, fokusera på hållbar produktion och konsumtion, framhäva fördelarna för hälsa och välbefinnande och respektera konsumenternas önskan om att minska antalet konstgjorda ingredienser i dagens livsmedel. 

  I Salsus sortiment har vi både buljong och fond/ demi glace i flera olika smaker. Läs mer på wgs.se eller kontakta din säljare så berättar vi gärna mer! 

  Överlägsna råvaror 

  Örter och grönsaker
  Salsus använder huvudsakligen grönsaker från Norges inland, närodlade och miljövänliga. De använder råvaror som på grund av sitt utseende inte hamnar i butikshyllorna, men ändå har samma goda smak och höga näringsinnehåll. Det minskar matsvinnet och är bättre för miljön. 

  Nötben och kyckling
  Färska norska råvaror av ben, märg och bindvävnad från nöt, lamm och vilt levereras från slakterierna. Det är rena, naturliga råvaror som annars hade blivit djurfoder eller biogas. I stället kokas det till nyttig buljong, full av smak och näringsämnen. Kyckling- och hönsben levereras också färska inom 24 timmar efter slakt. 

  Fisk
  Fiskben från norsk fisk, främst vitfisk, kokas till buljong med smak av norskt hav. De kalla och rena norska vattnen ger fisken den höga kvalitet som är känd över hela världen. 

  Letar du ny inspiration? På vår hemsida och Youtube finns flera inspirerande recept på goda såser baserade på Salsus buljonger och fonder.