Kocklandslaget kammade hem silver i Culinary Olympics
Svenska Kocklandslaget har varit i Stuttgart och tävlat i Culinary Olympics 2020.
De gjorde en fantastisk prestation och kammade hem guldnivå i både Chefs table och Varma köket, och slutade med ett silver i sin helhet.
Poängmässigt fick Sverige högst poäng av alla lagen i Varma Köket och i Chefs Table kom de på tredje plats.
Det var otroligt jämt i finalen och det är små marginaler som avgör. Svenska Kocklandslaget gjorde precis allt som de tänkt och det var en fantastisk prestation, men Norge var strået vassare. Vi är så stolta över Svenska Kocklandslaget, och för oss som var på plats kan vi meddela att menyn var magisk!
För att inte tala om chokladskulpturen av Sebastian Pettersson… så snygg!
Och vilket härligt lagarbete! De jobbade hela vägen som en enhet och hjälptes åt när det behövdes extra push. Det fick de även fin feedback på från många av domarna.
Svenska Kocklandslaget är näst bäst i världen och tillsammans sätter vi Sverige på den gastronomiska världskartan. På 14 månader har de hunnit med att placera sig på första och andra plats i världens två största matlagningstävlingar för lag. Det är verkligen något att vara stolt över! Heja Sverige!
Pallplatserna fördelades enligt följande:
- Norge
- Sverige
- Island