Sockerskulptur och tävlingsdekorer till tårtor med chefskonditor Frida Leijon
2 DAGARS UTBILDNING 8–9 MAJ 2018
SOCKERSKULPTUR OCH TÄVLINGSDEKORER TILL TÅRTOR MED CHEFSKONDITOR FRIDA LEIJON
Utbildningen riktar sig till dig som är konditor eller arbetar med desserter. För den som intresserad av att tävla inom konditori är det ett utmärkt tillfälle. Syftet med utbildningen är att introducera och inspirera till att skapa med socker. Kursen ger grundkunskaper i hantverket att koka, färga, dra, blåsa, gjuta och montera. Frida guidar och visar olika tekniker med varierad svårighetsgrad.
Chefskonditor Frida Leijon driver Leijon Stenugnsbageri & konditori i Uppsala. Hon jobbar med konditorhantverk av högsta kvalitet och gillar att skapa med händerna. Nytänkande och nyfikenhet är viktiga ingredienser i hennes verksamhet. En av Fridas specialkunskaper är att arbeta med sockerdekor och skulpturer, 2015 fick hon prestigeuppdraget att skapa sockerdekorationerna till Prins Carl Philips bröllopstårta. Frida var medlem i svenska konditorlandslaget 2013–15 med en tredje plats i EM och sjunde plats i VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie. 2016 vann Frida konditortävlingen Årets konditor.
Datum, tid och plats
Start den 8 maj kl. 09.30
Avslutning den 9 maj kl. 18.00
Werners Utbildningskök,
Kämpagatan 3 i Skara.
Pris
3995 kr exkl. moms.
I priset ingår kursmaterial, en hotellnatt, middag samt luncher.
Avbokning av kursen senare än 10 dagar innan kurstillfället debiteras med 1000 kr.
Anmälan skickas till
Kristin Åhlander, kristin.ahlander@wgs.se, 0511–34 66 36.
Ange: Arbetsplats, namn, telefon och mailadress.
Kursen har 12 platser.
Om ni har frågor
om utbildningens innehåll kontakta Jesper Johansson, jesper.johansson@wgs.se, 0724–02 04 22.