Efter flera års träning stod det klart att Stockholm Culinary Team än en gång är världens bästa regionala kocklag. Laget försvarade sitt OS-guld i Culinary Olympics i tyska Erfurt och visar återigen att Stockholm är en av världens mest intressanta gastronomiska regioner.

  – Det är mäktigt att vi inte bara kan vinna en gång utan också försvara OS-guldet och leverera på topp igen. Trots att alla lagmedlemmar bytts ut. Det visar vilken nivå Stockholm är på idag när det gäller gastronomi berättar Andreas Printz, lagledare för Stockholm Culinary Team. Laget som vann OS 2012 är helt utbytt, och den här gången har Stockholm Culinary Team fokuserat extra mycket på råvaror från huvudstadsregionen.
  – Extra roligt i år är att vi satsat så mycket på smaker från Stockholm. Vi har arbetat med råvaror som granblommor från Högtorp i Sörmland. Vi vill visa resten av världen vilka fantastiska resurser som finns här, mitt i stan där alla människor bor och dess omnejd. Det är världsunikt, fortsätter Printz. Culinary Olympics hålls var fjärde år. Stockholm Culinary Team tävlar mot ett fyrtiotal andra lag i kategorin Show and Pastry art. Bidragen bedöms visuellt på utförande, inovation och prestation.

  Fakta
  Stockholm Culinary Team startades i början av 1990 och ägs av Svenska Kockars Förening, Stockholm/Uppland. Många stora kockar och konditorer har börjat sin tävlingskarriär i SCT, bland annat Magnus Ek som driver Oaxen samt stjärnkonditorerna Daniel Roos och Per Klein. Idag är det fyra medlemmar ur Svenska Kocklandslaget som tävlat för Stockholm Culinary Team.

  Lagmedlemmar
  Andreas Printz (Egenföretagare, Filipssons mat och diverse), Victor Magdeburg (The Winery Hotel), Tommy Eriksson (Högberga Gård), Tobias Olausson (Lennarts Konditori), Sabina Karlsson (Ett Bageri), Max Thörnvall (Villa Källhagen), Magnus Rylander (Tennstopet), Jens Bergstrand (Griffin’s Steakhouse), Jenny Sjöholm (Nytorget 6), Filip Poon (Matinspiratör, frilans), Desirée Jaks (Agrikultur), Cissi Strand (Operakällaren), Anders Karlsson (The Absolut Company)

  Kontakt
  chef@stockholmculinary.se

  Vi vill tacka alla samarbetspartners och sponsorer som gjort detta möjligt:

  Skånemejerier
  Tack till Skånemejerier och speciellt Partik Hagberg och Mattias Eriksson. Ert enorma stöd och engagemang både ekonomiskt, materiellt och personligt har skapat nya vägar för oss alla. Mattias generösa personlighet och ödmjukhet har spridit sig i gruppen och gett oss glädje, styrka och mod.

  Sundqvist
  Tack Sundqvist med Lilian och framförallt Sara som tillhandahållit oss det bästa i materialväg när det kommit till knivar, kastruller och stekpannor. Tack också för ert otroliga engagemang och stöd.

  Snacksbolaget
  Tack till Snacksbolaget, Kalle Holmqvist och Jens Hagberg som alltid varit behjälpliga och bidragit med våra speciella önskemål kring utrustning och andra behov. Ert ekonomiska stöd har hjälpt oss klara av våra mål.

  Scanbox
  Tack till alla på Scanbox och speciellt Torbjörn och Lotta. Vi är otroligt tacksamma för att vi får samarbeta med er och använda oss av Scanbox produkter. Utan er skulle vi aldrig kunna leverera och visa upp oss med den professionella standard vi har i dag. Ni är avgörande för att vi ska kunna prestera på topp.

  Smakriket
  Tack till Smakriket och Mattias Dernelid som hjälpt oss att knyta alla kontakter med våra unika små producenter. Mattias har också fungerat som ett bollplank vid många viktiga frågor om riktning och ståndpunkter kring råvaror och producenter.

  Grönsakshallen Sorunda, Fällmans kött
  Tack till all fantastisk personal som alltid erbjudit oss den bästa tänkbara servicen. Speciellt tack till Mårten som med sin enorma kunskap och säkerhet har hjälpt oss att hitta rätt produkter och även varit ett bollplank vid framtagande av nya idéer och råvaror.

  Werners Gourmetservice
  Tack till alla på Werners där våra kontaktpersoner Martin Hamrin, Jesper Johnsson och speciellt Johan Sterner alltid funnits med och tillhandahållit det bästa produkterna på marknaden. Er generositet och lyhördhet mot oss och våra behov har varit avgörande för att vi ska kunna leverera under dom förutsättningar vi haft.

  Svegro
  Tack till Svegro, Per och Peter Norman samt Helena Olin. Utan Svegros ekonomiska stöd hade vi inte klarat av att leverera på topp och slåss om en plats i världseliten. Tack för ert engagemang och att ni tagit med och lyft fram oss i allt det ni gör. I alltifrån utbildning till framtagande av nya produkter, receptskrivning och event.

  Kentaur
  Tack till Kentaur, Martin och Charlotte som tillhandahållit oss kockkläder av högsta kvalitet. Tack för att ni sett våra speciella behov och låtit oss göra kompletteringar.

  Martin & Servera
  Tack Martin & Servera och speciellt Christina Gezelius för att ni tog in oss under ert tak och trodde på oss och vårt samarbete. Martin & Serveras ekonomiska stöd och råvaror har varit enormt viktigt för vårt arbete. Ett stort tack till Liselott Garcin och Mickael Norman för er hjälp med beställningar.

  Nordsjöfisk
  Tack Nordsjöfisk och Anders Forss för alla fantastiska råvaror och för ni du trodde på samarbetet och de mål som vi satt upp.

  Bageriprodukter
  Tack till Bageriprodukter, Anders Jakobsson och Martin Hellsten. Ert engagemang och Bageriprodukters ekonomiska stöd har hjälpt oss att nå våra uppsatta mål och vår möjlighet att leverera på topp.

  Patina
  Tack Patina och Michael Kagstedt för ert stöd genom produkter av högsta kvalitet.

  Santa Maria
  Tack Santa Maria och Johan Öhrman för det ekonomiska stödet. Ett stort tack också till Tommy Nygård och Maria Rodriquez Lundin som alltid funnits där och stöttat oss med produkter och engagemang.

  Neh
  Tack till Neh och Fredrik Jakobsson för ert stöd med profilkläder av toppkvalitet. De gör att vi kan visa upp oss på ett professionellt sätt och utstråla både självsäkerhet och elegans.

  Figgjo
  Tack Figgjo och Anne Torunn Espedal för all hjälp med ert fantastiska porslin.

  Seco
  Tack till Seco och Martin Svensson för all hjälp med ljus och installation till bordet. Med Martins expertis om ljussättning har vår mat utvecklats och visats upp på helt ny nivå.

  Sika
  Ett stort tack till Sika och Tobias Söderman för fantastiska skor i toppkvalitet.

  Sågbäcksgymnasiet
  Tack till Sågbäcksgymnasiet och all fantastisk personal för att vi får använda er arbetsplats som träningslokal och tillhåll för vår organisation. Era lokaler börjar kännas som vårt andra hem, och att få träna hos er är fantastiskt.

  Salt Food & Communication
  Tack till Christina, Anna, Joackim och Katy. Utan er hade vi inte varit där vi är idag. Vi är otroligt glada och stoltaöver att ni vill vara med och utveckla vår nya profil och vårt varumärke. Av er har vi har fått möjligheten och verktygen att visa upp oss på det professionella sätt vi önskat och gör idag. Både inför oss själva, omvärlden och inför våra sponsorer. Ni fått oss att sätt ord på vilka vi är och vill vara. Ni har stärkt vår stolthet mot vad vi representerar samt gett oss ett utseende värda ett olympiskt mästarlag.

  Kocklandslaget
  Tack till alla lagmedlemmar som tagit sig tid att hjälpa oss prestera ännu bättre. Tack Jonas Franzen som alltid ställt upp som mentor och bollplank, gett av sin egen tid och visat sitt stora engagemang för oss. Utan ert stöd och vilja att föra vidare kunskap till oss hade vi aldrig nått våra mål och utvecklats som lag och som individer.

  Juniorkocklandslaget
  Tack till alla medlemmar som varit generösa med sin tid och engagemang. Tack Marcus Bremdahl och Peter Jelksäter som alltid stöttat, bjudit på sin kunskap och funnits tillgängliga som mentorer. Vi är otroligt tacksamma för er generositet med att föra vidare er kunskap till oss.

  Vi vill också rikta ett stort tack till alla lagmedlemmars familjer och arbetsgivare som funnits med på vägen.