Det är nog ingen som missat att pastryvärldens stjärna, Antonio Bachour har varit i Sverige. Instagramflödet är välfyllt av bilder med Antonios vackra desserter och nöjda kunder bredvid Antonio.
  Antonio Bachour är en varm och generös man som drivs av passion för desserter och av att inspirera andra. Hans tårtor och desserter är makalöst vackra och goda.  Vi är helt överväldigade över vilken fantastisk vecka det blev, med så många kunder på plats i både Skara och Stockholm.

  Planeringen började för 3 år sedan när Johan Sterner, Kund- och Affärsutvecklare på Werners Gourmetservice, tog en första kontakt med Antonio på Twitter. Sen träffades de under Valrhonas pastry-tävling C3 i New York 2016 och 2018, där Antonio satt med i juryn. Planerna började ta form för Antonios första Sverigebesök. Vecka 45, 2018 blev det äntligen verklighet.

  Jesper Johansson, Kristin Åhlander på Werners education har tillsammans med Johan Sterner planerat och förberett eventet. Särskilt roligt var det att Antonio var lyrisk efter eventet, han sa att jobba med Werners kändes som om att vara i en familj. Han skrev bl.a. på Instagram:

  ” The best of my career is to meet incredible human beings, this week has been one of the best of my career with My friend Johan Sterner and chef Jesper Johansson what amazing people, it is a joy to see how the pastry is advanced in Sweden and many talented pastry chefs growing every day , thanks”

  Veckan inleddes med en tredagars Pastry Masterclass i vårt utbildningskök i Skara. En exklusiv hands on utbildning för 12 deltagare. Antonio guidade i olika moderna tekniker på bland annat bakelser, tarter, verrines och tårtor. I recepten kombinerades flera tekniker för att skapa eleganta och överraskande smakkombinationer. Kursen avslutades med en enorm dessertbuffé som var en fröjd för alla sinnen, så vackra desserter med fantastiska smaker och konsistenser. Det var intensiva och lärorika dagar som förutom all inspirerande kunskap från Antonio bjöd på skratt och bra diskussioner, en toppengrupp helt enkelt.

  Till vår ovärderliga hjälp hade vi David Vidal, Scandic Laholmen, som Antonios comis både med mise en place och under kursen.

  Under dagarna i Skara fick alla på kursen njuta av Kristins makalöst goda mat och avslutades med logi och middag på Bjertorp Slott utanför Skara.

  Under fredagens demo var vi i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. 150 av Sveriges konditorelit var samlade för att ta del av en 6 timmar lång demo med Antonio Bachour. Under demon gick Antonio igenom fem olika desserter/tårtor steg för steg som alla sedan fick smaka på. Han guidade i olika tekniker och delade med sig av flera tips.

  Här fick vi ovärderlig hjälp av Grand Hôtels Pastrychef Ban Tell och hennes fantastiska team. Josephine Eriksson, NK Art Bakery hjälpte till med mise en place. En väldigt uppskattad dag av alla som var på plats.

  Som sagt, vilken vecka!!! Vi är så stolta och glada över att Antonio Bachour kom till oss och tack alla kunder som kom både på kursen i Skara och till demon i Stockholm. Utan er hade det inte varit möjligt! Extra stort tack till Valrhona, William Pageot och Sicoly, Franck Perrin.

  Sagt om utbildningen:

  “Kursen med Antonio Bachour var lärorik, inspirerande och utvecklande. Med en kombination av nya tekniker, råvarukännedom samt tips och trix för att öka kvaliteten på produkten i alla branscher, allt från bankett till beställningstårtor, har gett mig en bredare syn och stor inspiration för att fortsätta utveckla samt utvecklas. Werners Gourmetservice har gjort ett fantastiskt jobb igen att organisera och planera en fantastisk kurs där allt var inkluderat. Tusen Tack”
  -Hans Snoei, Restaurang Sand i Båstad

  “Jag tyckte att kursen var väldigt lärorik! Oerhört intressant att träffa en så kunnig och inspirerande konditor! Ser verkligen fram emot fler kurser med Bachour!”
  -David Fernandes, Patisserie David

  “Stort tack till Werners Gourmetservice som har lyckats att ordna kurs med Antonio Bachour i Sverige. Hans engagemang, värme och lekfullhet men samtidigt väldigt seriös gav mig flera fantastiska dagar med mycket inspiration inom konditoryrket. Kul att lära sig olika tekniker och att på ett bra sätt få fram flera olika produkter.”
  -Josephine Eriksson, NK Art Bakery