Svart af Hälsingborg är ett nystartat företag som gör den mjukaste och godaste lakritsen vi smakat. De tillverkar svartlakrits av högsta kvalitet och produceras enbart med vegetabiliska ingredienser och innehåller varken palmolja eller gelatin, den är alltså helt vegansk.

  Det började med att Angelo Lundqvist och Thao Hoang ville starta ett konfektyrföretag, men de behövde hjälp med att driva företaget och utveckla produkterna. De kontaktade då Mats Glimstål och Frida Andersson om de var intresserade av att hjälpa till. Mats och Frida tackade ja! Efter många år i konfektyrbranschen och med mycket kunskaper i ryggsäcken kände Mats och Frida att det var dags att gå vidare och göra något de länge pratat och drömt om, att driva ett eget konfektyrföretag. Mats och Frida är två karismatiska människor som sprudlar av energi och värme, vilket speglar av sig i produkterna. Tillsammans med Angelo och Thao och deras kompetens och erfarenhet kring eget företagande är de en stor tillgång och hjälp för att driva Svart af Hälsingborg framåt. En good match helt enkelt!

  Vad är er tanke kring ert varumärke och lakrits?

  -Eftersom vi varit verksamma i Helsingborg och våra hjärtan brinner för staden och för Skåne, ville vi väldigt gärna förknippas med denna region – därav namnet Svart af Hälsingborg. Tanken är att vi ska distribuera högkvalitativ personlig lakrits med mycket smaker, massor av känslor och fantastisk mjuk och härlig konsistens. Någonting för alla. Alla smaker har olika former för att det ska passa just den lakritsen. Och för att man skall kunna särskilja just sin favorit ifall man vill hälla upp den i en skål, säger Mats Glimstål.

  Lakritsen finns i fem olika smaker men det finns planer på nya smaker redan nu i höst. Det ser vi på Werners fram emot, för den här lakritsen är så god och vi vill ha mer!


  Söt som du – En gudomligt mjuk sötlakrits som är lika fin att titta på som att smaka, precis som du.


  Bär med mig­ – Saltlakrits med fina toner av skånska hallon som du kan bära med dig till din käresta.


  En nypa salt – En mjuk härlig lakrits som är fylld med sälta. Tänk dig när du turar mellan Helsingborg och Helsingör när du får det saltstänkta havet mot din mjuka kind, just så smakar det.


  Kyssta grodor – En mix av sura och salta grodor, prova att kyssa en och se om du finner den du håller kär.


  Heta känslor – Sötlakrits med het chili, som får allt i kroppen att hetta till.

  Beställ den goda lakritsen här