Nu på måndag är det dags för Svenska Konditorlandslaget att tävla i Coupe du Monde de la Patisserie Europe, Paris. Det är Kalle Bengtsson och Fredrik Borgskog som kommer tävla för Sverige och Anders Oskarsson är med som coach. Med i laget är även Frida Leijon, Josefine Pagander, Axel Roth och Lisa Dagnäs.

    Ted Johansson är ledare och president, enligt tävlingens rutin. Han är dessutom del av juryn. Kalle Bengtsson är Team Captain och ansvarig för chokladskulpturen och Fredrik Borgskog för sockerskulpturen. De tre momenten som ska smakas av juryn är en ”Restaurant Dessert”, en ”Frozen Fruit Dessert” och ”Lollipops” och dessa är ett samarbete mellan Kalle och Fredrik. Alla moment ska laget ta fram under fem timmar. 

    Kalle och Fredrik är ett riktigt dreamteam, och vi ser fram emot att åka med till Paris för att heja fram laget till guld. 

    Svenska konditorlandslaget grundades 2013 av föreningen Sveriges bagare och konditorer (SBK). Syftet med laget är att stimulera branschens konditorer att genom tävlande vidareutveckla sig tekniskt i samarbete med kollegor med samma intresse. Dessutom utveckla konditorernas utbud i hela Sverige och lyfta de söta bakverken och desserterna till en central del i den svenska gastronomin; på restaurang och konditori och café.

    Den långsiktiga målsättningen är att bygga upp en bred kompetens kring Konditorlandslaget för att bli riktigt skickliga i skulptering med choklad, karamell/socker och även is. När det gäller desserter så är vi redan världsledande med stor säkerhet i smak, form och presentation. 

    Werners är stolt huvudsponsor till Konditorlandslaget, och kommer vara med och stötta laget hela vägen till Coupe du Monde de la Pastisserie 2023.