En tårta kan vara så mycket mer än en klassisk prinsesstårta. Till bröllop och fest är ofta tårtan en av höjdpunkterna, och en fröjd för ögat. Tårtan ska vara fin att titta på och smaka gott. För att få den både vacker och god, med olika texturer krävs det övning och färdighet.

  I veckan har vi haft äran att ha chefskonditor och tårtproffset Jennie Elmerfors hos oss i Skara, för att hålla kursen ”Tårtor till fest”.
  Jennies gedigna yrkeserfarenhet av hantverksmässigt kunnande gör henne till en fantastisk förebild i branschen, och ska man bli bra på något är de alltid bra att lära av de bästa. Jennie guidade kursdeltagarna genom att visa olika tekniker med varierad svårighetsgrad. De fick fördjupad kunskap och inspiration till att skapa tårtor och bakelser för fest, högtider och bröllop.
  Recepten innehöll olika tekniker, med fokus på dekorationer. Under två intensiva och roliga dagar skapades en fantastisk tårtbuffé av hela gänget. Och vi som fick vara med och provsmaka kan lova att tårtorna både var vackra och väldigt goda.

  Jennie Elmerfors, Chefskonditor på Gateau i Stockholm. Jennie vann årets konditor 2007. Hon skapade kronprinsessans och prins Daniels bröllopstårta 2010. Hennes gedigna yrkeserfarenhet av hantverksmässigt kunnande gör henne till en fantastisk förebild i branschen. Jennie ansvarar sedan femton år över Gateaus recept och produktutveckling med 34 enheter i Sverige. Samt den vardagliga produktionen i Stockholm med 22 butiker.

  Sagt om utbildningen:

  ”Tårta till fest var ett bra namn på kursen!  Dessa två dagar med bra recept och lärorika moment har givit mig så mycket ny inspiration. Att få ta del av nya smakkombinationer, texturer och tekniker var det bästa. Tack för en fantastisk kurs!”
  – Rebecca Almén, Sofiero, Skåne Kulinar

  ”Två oerhört givande och trevliga dagar i Skara där jag blev väl bemött och omhändertagen. Kursens upplägg var noga genomtänkt då alla kursdeltagare tilläts samarbeta med varandra vilket skapade en skön stämning och en gemensam strävan efter ett gott slutresultat. Tack vare utrustning och råvaror av hög kvalitet skapades även goda möjligheter till att våga testa nya innovativa idéer, bra som dåliga!”
  – Constance Loeper, RHS Grythyttan, Stockholm Culinary Team

  “För mig som arbetar i restaurangkök var det en väldigt givande kurs för att lära sig alla grunder. Att se en så kompetent konditor arbeta är utbildning i sig.”
  – Ida Sinnerbrandt, Göteborgsoperan