Maison Plantin i Provence levererar sedan många år tillbaka Werners högklassiga franska tryffel. Vi har också några olika sorters torkad svamp från Plantin i vårt restaurangsortiment. Nu kompletterar vi med bland annat svart trumpetsvamp, gula kantareller, murklor och karljohan i konsumentvänliga förpackningar.

  Plantin fyllde nyligen 90 år: Det var 1930 som Marcel Plantin startade företaget i Puyméras, norr om Avignon. Området – i hjärtat av Provence – är sedan länge berömt för sin ekskogar med perfekta förhållanden för både tryffel och skogssvamp. I trakten finns flera stora tryffelmarknader där de lyxiga läckerheterna snabbt byter ägare och distribueras vidare.

  Monsieur Plantin lyckades på kort tid göra sitt företag känt och det tog inte lång tid förrän många franska topprestauranger blivit kunder.

  1986 tog sonen Hervé Poron över företaget och hade inom några år också inlett en framgångsrik exportsatsning till länder som Japan, USA och Singapore.

  I dag är det hans son Christopher Poron och Nicolas Rouhier som leder företaget. Christopher var ofta med sin far i skogen, på svampmarknader och hos kunder redan som barn. Efter att ha provat vingarna i New York återvände han till Provence och tog över företaget när pappan gick i pension 2007. Samma år började krögarsonen Nicolas på ekonomiavdelningen och blev snabbt god vän med Christopher. Sedan 2009 driver de Plantin tillsammans.

  Bland stamkunderna finns stjärnbeströdda kockar som exempelvis Yannick Alléno, Bernard Pacaud och Franck Giovannini.

  Den torkade svampen – som fanns i sortimentet redan 1930 – samlas in av kunniga och flinka plockare i närområdet och tas sedan om hand och kvalitetskontrolleras med stor omsorg i Maisons Plantins anläggning i den lilla byn Puyméras.

  Svampen säljs i eleganta burkar för konsument och i storpack för restaurang. Några sorter finns också i kryddkvarn – perfekt att mala direkt över omelett, pasta, risotto med mera!

  Gå till webbshop>>