Nu får den svenska marknaden ta del av två nya chokladsorter från Valrhona, en blond och en dubbelfermenterad.
  Valrhona strävar ständigt efter att tillgodose konditorier och kockar med nya unika, spännande chokladsorter av högsta kvalitet.

  2012 skapade Valrhona Dulcey, den första blonda chokladen på marknaden som är unik i sitt slag. Nu har de skapat ytterligare en ny blond choklad med muscovadosocker, Blond Orelys 35% som har en söt, frisk smak och aromatiska toner av lakrits och mördeg.
  Muscovadosockret som används kommer från Mauritius. För att utvinna det naturliga sockret krossar man sockerrören och pressar till en juice. Sockerjuicen värms sedan upp, torkas och mals. Genom att tillsätta muscovadosocker vid tillverkningen av Blond Orelys får den en naturlig gyllene ljusbrun färg. Dess subtila toner av lakrits får den tack vare melassen som finns i muscovadosocker.

  Kidavoa är en mjölkchoklad med minst 50% kakaohalt och fermenterad med banan. Mjölkchokladen har en kraftfull karaktär. Dess mjölkiga toner förstärks av en touch av syrlighet, fruktiga aromer, kryddighet och avslutas med kakaorik bitterhet. Idéen med Kidavoa var att kombinera kakaobönor och lokalt odlade bananer från Madagaskar till en unik mjölkchoklad med aromatiska toner.

  Dubbelfermentering är en naturlig process. När den första fermenteringsperioden är klar tillsätter man krossad frukt och startar en andra fermentering. Detta gör att kakaobönorna drar åt sig av fruktens aromer och får en helt ny karaktär med smak av frukten.

  52167 Blond Orelys 35%, feves 3 kg
  52166 Kidavoa 50%, feves 3 kg
  För att lägga en beställning kontakta din säljare, eller innesalj@wgs.se

  Recept av Fredrik Borgskog med Kidavoa och Blond Orelys hittar du här:

  http://www.wgs.se/wernersvarld/recept/handdoppad-banankola-kidavoa-50-med-en-banan-och-timutpepparcurd/

  http://www.wgs.se/wernersvarld/recept/orelys-cremeux-med-hasselnotsmacaron-morotskram-morotschips/