Vi har utökat sortimentet av våra storsäljare fikon- och lagerbladsmarmelad, grön tomatmarmelad och päronmarmelad. Nu finns de även som 120 g.
    En smakrik marmelad tillsammans med en vällagrad ost, ett gott bröd eller en bit stekt anklever är en lika enkel som härlig njutning.

    Marmeladen har sitt ursprung i Mellanöstern och kom till Portugal under 1500-talet. Den första marmeladen gjordes av kvittenfrukter som på portugisiska heter marmelo och kvittenmarmeladen fick följaktligen namnet marmelada. Kvitten (Cydonia oblonga) är ett lövträd inom familjen rosväxter, vars frukter är lika stora som äpplen, fast med fastare fruktkött. Grundreceptet på marmelad bygger på samma mängd frukt som socker. Genom det pektin som finns i citrusfrukter får marmeladen en naturligt geléaktig konsistens. När andra frukter och bär används kan det vara nödvändigt att tillsätta pektin för att få rätt konsistens. Confiture Curtelin i Provence producerar sin marmelad enligt gammal tradition och recept från 1920-talet. Råvaran är väl utvald och frukter och bär bevaras så hela som möjligt i den färdiga marmeladen. Stor vikt läggs också vid kvaliteten på sockret och endast rörsocker används därför i tillverkningen

    Vår marmelader hittar du i vår webbshop och i utvalda butiker.

    Klicka här för att gå till Werners Webbshop