Med anledning av coronaviruset är alla vårens utbildningar inställda.

  VÄLKOMNA TILL WERNERS EDUCATION
  Här presenteras vårens utbildningar i Skara under våren 2020.

  Utbildningarna är på två dagar och har 12 platser per tillfälle.
  Utbildningarna riktar sig till professionella konditorer och kockar.

  Tid och plats
  Start dag 1, kl. 09.30. Avslutning dag 2 kl. 17.00
  Werners Utbildningskök, Kämpagatan 3 i Skara.

  Anmälan skickas till
  Kristin Åhlander, wernerseducation@wgs.se, 0720-707143
  Ange: Arbetsplats, deltagarens namn, telefon och mailadress. Kursen har 12 platser.

  Pris
  4995 kr exkl. moms. I priset ingår kursmaterial, en hotellnatt, middag samt luncher. Avbokning av kursen senare än 10 dagar innan kurstillfället debiteras med 1000 kr.
  Om ni har frågor om utbildningarnas upplägg och innehåll kontakta Jesper Johansson, jesper.johansson@wgs.se, 0724–02 04 22

  INSTÄLLD


  Bonbon class for restaurants and pastryshops in Skara, with Luke Frost from Valrhona.

  Bonbon 

  Välkomna på två dagars inspirerar pralinkurs med Luke Frost. Under kursen kommer ni göra en buffé med olika praliner baserade på olika recept och tekniker. Recepten fokuserar på noggrannhet i råvaruval och tekniker för att skapa maximal smakupplevelse. Kursen är anpassad för både konditorer på restaurang, hotell och konditori.

  LUKE FROST
  Valrhona Pastry Chef Instructor – Northern Europe
  Luke Frost har en mycket väl meriterad konditor från Valrhona med ansvar för nord Europa. Han har bl.a. varit chefskonditor på the Dorchester Colletion, på Coworth Park, Ascot. under fem år arbetade Luke med Stjänkrögaren Raymond Blanc på två stjärniga Le Manoir Aux Quat’ Saisons. Luke supportar både Sveriges och Englands olika konditortävlingar samt konditorlandslag.

  INSTÄLLD


  Glasskurs i Skara med Jesper Johansson och Kenneth Erlandsson från Snö.

   

  GLASS och SORBET inspiration. 

  Kenneth Erlandsson driver gelaterian SNÖ i Stockholm och är en av landets mest prisbelönte glassmakare med flera guld i glass-SM. Tillsammans med Jesper Johansson på Werners Education skapar de en unik utbildning med fokus på glassteori och kreativitet. Under kursen kommer deltagarna bygga upp en meny av olika smaker och serveringssätt för frysta desserter och glassar.

  Kursen är anpassad för både konditorer på restaurang, hotell och konditori.

  INSTÄLLD

  Mackor och kavlade degar i Skara med Daniel Lindeberg.

  Dofterna i utbildningslokalerna är alltid inspirerande när vi har Daniel Lindeberg på besök. Daniel är en förebild med en inspirerande stil och recept. Hans fokus är alltid på bra hantverk, kvalitet och råvaruval. Under kursen kommer ni förstå hur ni skapar exceptionella smakupplevelser. 

  Syftet är att fördjupa hantverk och teknik gällande kavlade degar. Vi kavlar croissanter såväl söta som salta, undersöker skillnaderna mellan kavlad brioche och croissanter. Vi bygger lunchmackor inspirerade av städer, länder och världsdelar. Kanske blir det tryffelbrioche med anklever?