Vi närmar oss finalen i Valrhonas stora tävling C3 Chef, Chocolate, Competition som hålls 21-22 oktober i Brooklyn, New York. 2016 var det första gången Sverige var med i tävlingen och vi visade vart skåpet ska stå. Fredrik Borgskog som tävlade för Norden vann överlägset med sin smaksäkerhet och yrkesmässiga skicklighet.
  I år är det återigen Sverige som representerar Norden. Weilu Wang, pastry chef på Prince Philosopher kammade hem finalplatsen som hölls i Paris i våras.

  Weilu Wang har en examen från den världsledande kock- och konditorskola
  Le Cordon Bleu i Paris. Hon jobbade sedan i två år som sous chef i en chocolaterie i Paris, och nu är hon pastry chef på Prince Philosopher i Stockholm.
  Med sin enkla stilrena stil, med feminin touch och höga smaker siktar Weilu Wang mot guld i den stora finalen. Weilu har tidigare tävlingserfarenheter från finalen i Årets Konditor 2015 och 2016.

  C3
  Tävlingen är under två dagar 21-22 oktober i Brooklyn, New york.
  Första dagen får alla deltagare 3 timmar på sig att preppa och förbereda upplagningen.
  Dag två flyttar de till en mässa där de har 2 h och 40 min på sig att göra 20 petits fours och 12 desserter plus att hinna städa ner allt. De gör allt helt själva, de har alltså ingen till hjälp under tävlingen. Både desserten och petit fours måste innehålla NYANGBO 68% single origin från Ghana, annars får det välja fritt bland smaksättningen.

  Weilu ser fram emot att åka till finalen i C3 och ser det som en chans att visa vad hon går för och samtidigt utveckla sig själv och inspireras av de andra finalisterna och domarna.