Torsdag 24 mars är det dags för Jimmi Eriksson och hans team att tävla i Bocuse dÓr Europe.
  Det är 18 länder som tävlar och de 10 bästa vinner en finalplats i Bocuse dÓr i Lyon 2023, världens mest prestigefyllda tävling för kockar.

  I höstas korades Jimmi Eriksson till Sveriges nya kandidat i Bocuse d’Or. Rollen tog han över efter Sebastian Gibrand som tävlat för Sverige i hela fyra år. Tidigare i år kunde organisationen även bekräfta att flerfaldiga medaljören i tävlingssammanhang och Guide Michelin-belönade Tommy Myllymäki, blir Bocuse d’Or Sweden’s president.

  Vid sin sida som commis har Jimmi tidigare mästaren i Commis Award för kvinnliga kockar, Thilda Mårtensson, och därmed första kvinna i det svenska laget. Coach är Martin Brag.

  Bocuse d’Or grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse och avgörs vartannat år i Lyon. Det är Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden som i sin tur ägs av Restaurangakademien AB. Tommy Myllymäki är ny president för Bocuse d’Or Sweden.

  Bocuse dÓr är världens mest prestigefyllda tävlingen för kockar. Det är en enskild kock som representerar Sverige och har i sitt team en commis och coach.

  Werners Gourmetservice är stolt sponsor och samarbetspartner till Bocuse Sweden, och kommer givetvis vara på plats i Budapest och heja fram Jimmi och teamet till guld!