Werners Gourmetservice förvärvar Risberg Import och förstärker därmed sitt erbjudande inom asiatisk smaksättning.

    Risberg är pionjärer inom framförallt asiatisk smaksättning med över 40 år på nacken och har ett brett sortiment med allt ifrån kryddor och såser till nudlar och panko. Försäljningen utgörs både av det egna varumärket Risberg och en rad andra varumärken. Kunderna utgörs av restauranggrossister, dagligvaruhandel och industri. Risberg omsätter ca 83 Mkr.

    – Risberg kompletterar oss väl och skapar goda förutsättningar för fortsatt utveckling och tillväxt. Det asiatiska köket är etablerat i Sverige sedan lång tid tillbaka och efterfrågan växer stadigt. Genom Risberg stärker vi vår ställning som ledande leverantör av smaksättare och premiumprodukter för både restauranger och konsumenter. Tillsammans kommer vi att fortsätta ligga i framkant och utveckla såväl det asiatiska sortimentet som Werners övriga sortiment, säger Kristofer Myrevik vd på Werners Gourmetservice.

    – I Werners har vi funnit en ägare som är väl rustade att fortsätta utveckla Risberg. Företagen har mycket gemensamt, från matglädje, kultur och värderingar till kvalitets- och produktfokus och ständig utveckling, säger Björn Vestlund, avgående vd och delägare på Risberg Import.

    Werners Gourmetservice är en importör och leverantör med försäljningsverksamhet mot grossister, restauranger, catering, storhushåll, butiker och konditorier. I sortimentet finns bland annat caviar, tryffel, kryddor, oljor, vinäger, choklad, desserter och mycket mer. Vi är idag ca 60 medarbetare och omsätter drygt 180 mkr. Huvuddelen av medarbetarna finns på huvudkontoret i Skara, men vi har också säljkontor i Stockholm samt representation i Malmö, Göteborg och Danmark. Vi är en del av Orkla.