Vi är glada att kunna meddela att Valrhona och Werners Gourmetservice slutit ett samarbetsavtal även till konsument. Vi har med framgång arbetat med Valrhonas produkter till restaurang, hotell och konditori sedan juni 2013 och fr.o.m. 1 januari 2017 kommer Werners Gourmetservice att överta försäljning och distribution av Valrhona choklad även till butik och konsument s.k. “B to C” i Sverige.

  Valrhona och Werners Gourmetservice kommer i detta samarbete att arbeta för att öka kännedomen om varumärket och försäljningen på den svenska marknaden. Werners övergripande strategi för de kommande åren är att öka synlighet och tillgänglighet i vår målgrupp: high end Horeca och konsument.

  ”Werners Gourmetservice är stolta att bli en helhetsleverantör för Valrhona till den svenska marknaden och är övertygade att i det långa loppet kommer det att ge en stabil volymtillväxt och en ökad synlighet för varumärket”, säger Camilla Ellqvist marknadschef, Werners Gourmetservice.

  Valrhona är en fransk chokladtillverkare som grundades av den franske konditorn Monsieur Guironnet 1922 i den lilla staden Tain-l’Hermitage nära Lyon.

  Valrhona har genom åren stått för innovation och perfektion och är idag en av chokladvärldens starkast lysande varumärken och har stjärnstatus bland världens främsta konditorer och dessertmästare. De är grundare av tävlingen Coupe du Monde och driver École du Grand Chocolat, en skola för professionella kockar med fokus på chokladbaserade rätter och bakelser.

  Kontaktperson:
  Sanna Änggård, försäljningschef butik Sverige
  sanna.anggard@wgs.se
  070-315 97 88