Andoa 70% Brownie

    Av Luke Frost

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett mycket sött vin med tydligt knäckiga toner. Exempelvis ett sött vin i stilen Pedro ximénez.

    Rosta nötterna i ugn 155°C ca 10 minuter. Smält smöret och chokladen, rör om och låt svalna till 35-40°C. Blanda två ägg med en äggula och sockret. Vispa en äggvita till ett skum. Rör ihop ägg-sockret med chokladblandningen. Sikta mjölet med kakaopulvret och vänd ner det i blandningen. Vänd sist i den vispade äggvitan. Rör i de rostade nötterna, fyll i en form och baka i 170°C ca 15-20 minuter.

    Ingredienser

    • 50 g blandade nötter (mandel, macadamia-, pecan-, hasselnötter)
    • 170 g osaltat smör
    • 90 g Andoa Noire 70 %, Valrhona
    • 3 ägg
    • 90 g råsocker
    • 90 g strösocker
    • 10 g kakaopulver, Valrhona
    • 40 g vetemjöl