Ankbröst med smak av timutpeppar/hallon, klöverhonung och kycklingsky

    Av Kristin Åhlander

    En fint balanserad hallonton får hjälp av den pigga timutpepparen där ankan kan få fram sina mustiga och fylliga smaker tillsammans med kycklingskyn.

    1. Snitta fettkappan. Stek ankan i smör och vitlöksklyftor. Pensla under tiden ankan lite då och då med klöverhonungen. Strö lite av Timut hallon kryddan på. Börja med fettkappan nedåt i ca 5 minuter på medeltemperatur och sedan 3 min på andra sidan. Lägg ankan åt sidan för att vila.
    2. Häll i kycklingbuljongen, sojan och hallonvinägern i stekpannan och låt koka några minuter. Sila skyn. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Tranchera köttet och krydda sedan en gång till med Timut hallon och häll på skyn.
    4. Servera min fräscha grönsaker.

    Ingredienser

    • 2 st ankbröst
    • 2 msk smör
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 2 msk klöverhonung
    • 4 dl kycklingbuljong, Salsus
    • 2 msk hallonvinäger
    • 2 msk soja, Sakura
    • 1 msk timutpeppar hallon, krossad eller mald

    Produkter i Ankbröst med smak av timutpeppar/hallon, klöverhonung och kycklingsky

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”