- Snitta fettkappan. Stek ankan i smör och vitlöksklyftor. Pensla under tiden ankan lite då och då med klöverhonungen. Strö lite av Timut hallon kryddan på. Börja med fettkappan nedåt i ca 5 minuter på medeltemperatur och sedan 3 min på andra sidan. Lägg ankan åt sidan för att vila.
- Häll i kycklingbuljongen, sojan och hallonvinägern i stekpannan och låt koka några minuter. Sila skyn. Smaksätt med salt och peppar.
- Tranchera köttet och krydda sedan en gång till med Timut hallon och häll på skyn.
- Servera min fräscha grönsaker.
Ingredienser
- 2 st ankbröst
- 2 msk smör
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk klöverhonung
- 4 dl kycklingbuljong, Salsus
- 2 msk hallonvinäger
- 2 msk soja, Sakura
- 1 msk timutpeppar hallon, krossad eller mald
Produkter i Ankbröst med smak av timutpeppar/hallon, klöverhonung och kycklingsky
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”