Ankleverterrine med vinägerrussin och sesam

    Av Werners Gourmetservice

    Sötsyrliga russin matchar den feta anklevern på ett fint vis. Ingefäran piggar upp och ger modern touch. Rätten passar också toppen som plockmat eller som kanapé. skär då anklevern i mindre bitar och servera på fat.

    1. Skär ankleverterrin i portionsbitar.
    2. Koka samman risvinäger, mirin, socker, salt, ingefära och chiliflakes till simmig konsistens.
    3. Tillsätt russin och dra av värmen. Låt dra i minst 1 tim.
    4. Innan servering gå i med rostade sesamfrön.

    Vid servering

    1. Stek om så önskas bröd i rejält med smör.
    2. Arrangera anklever med bröd och vinägerrussin och toppa med kryddigt gönt tex, krasse.

    Ingredienser

    Ingredienser för 4 port

    Anklever

    • 140g ankleverterrine

    Vinägerrussin

    • 1 dl sultanrussin
    • 0,5 dl risvinäger
    • 0,75 dl mirin
    • 3 msk socker
    • 0,5 tsk salt
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 msk ingefära, skalad och fintärnad
    • 1 msk rostade sesamfrön

    Vid servering

    • ev smörstekt bröd
    • krasse, klippt

    Produkter i Ankleverterrine med vinägerrussin och sesam

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”