- Skär ankleverterrin i portionsbitar.
- Koka samman risvinäger, mirin, socker, salt, ingefära och chiliflakes till simmig konsistens.
- Tillsätt russin och dra av värmen. Låt dra i minst 1 tim.
- Innan servering gå i med rostade sesamfrön.
Vid servering
- Stek om så önskas bröd i rejält med smör.
- Arrangera anklever med bröd och vinägerrussin och toppa med kryddigt gönt tex, krasse.
Ingredienser
Ingredienser för 4 port
Anklever
- 140g ankleverterrine
Vinägerrussin
- 1 dl sultanrussin
- 0,5 dl risvinäger
- 0,75 dl mirin
- 3 msk socker
- 0,5 tsk salt
- 1 nypa chiliflakes
- 1 msk ingefära, skalad och fintärnad
- 1 msk rostade sesamfrön
Vid servering
- ev smörstekt bröd
- krasse, klippt
Produkter i Ankleverterrine med vinägerrussin och sesam
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”