Fisksoppa med saffran

    Av Kristin Åhlander

    En len och läcker soppa som kan serveras till förrätt eller varmrätt. Tillsätt diverse grönsaker och potatis för att göra den till en gryta.

    1. Finhacka lök och morot.
    2. Fräs lök och morot i smör med peppar och saffran.Häll på vinet och reducera ner det till häften. Häll på fond/demi glace och reducera ner till hälften. Sila av såsen och hälli ny kastrull.
    3. Montera såsen med en klick smör.
    4. Red av med maizena om det behövs, och smaksätt med citron och salt.
    5. Tillsätt 3 msk kall mjölk och mixa med stavmixer för en luftig soppa.
    6. Servera med bakad fisk, räkor och dill.

     

    Ingredienser

    • 1 schalottenlök
    • 1 morot
    • ¼ fänkål
    • 1 tsk Sao tomé vitpeppar
    • 1 g saffranspistill
    • 1 tsk fänkålsfrö
    • 2 dl vitt vin
    • 1 liter fiskbuljong
    • 5 dl grädde
    • En klick smör
    • Citron, salt och ev Maizena