Banoffee pie

    Av Sara Jakobsson

    1. Bananmousse: Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt bananpurén samt zest och saft av lime i äggblandningen. Tillsätt den blötlagda gelatinen och blanda väl. Vänd ner den lättvispade grädden i bananmoussen.
    2. Botten: Kör kexen i matberedare och tillsätt det smälta smöret.
    3. Dekoration: Lägg ca 1 msk av botten i glasen. Fyll upp med bananmoussen. Dekorera med Dulce de Leche, carameliapärlor, bananskivor samt chokladdekor med banantryck.

    Ingredienser

    Bananmousse

    • 3 ägg
    • 200 g socker
    • 300 g bananpuré Sicoly
    • zest och saft av två lime
    • 1 liter lättvispad grädde
    • 7 st blötlagda gelatinblad

    Botten

    • 1/2 paket digestivekex
    • ca 70 g smält smör

    Dekoration

    • dessertglas Valrhona
    • Carameliapärlor Valrhona
    • Dulce de Leche Sosa
    • chokladdekor banan
    • bananskivor