- Bananmousse: Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt bananpurén samt zest och saft av lime i äggblandningen. Tillsätt den blötlagda gelatinen och blanda väl. Vänd ner den lättvispade grädden i bananmoussen.
- Botten: Kör kexen i matberedare och tillsätt det smälta smöret.
- Dekoration: Lägg ca 1 msk av botten i glasen. Fyll upp med bananmoussen. Dekorera med Dulce de Leche, carameliapärlor, bananskivor samt chokladdekor med banantryck.
Ingredienser
Bananmousse
- 3 ägg
- 200 g socker
- 300 g bananpuré Sicoly
- zest och saft av två lime
- 1 liter lättvispad grädde
- 7 st blötlagda gelatinblad
Botten
- 1/2 paket digestivekex
- ca 70 g smält smör
Dekoration
- dessertglas Valrhona
- Carameliapärlor Valrhona
- Dulce de Leche Sosa
- chokladdekor banan
- bananskivor