- Fräs på ordentligt avrunnen jackfruit med lök, vitlök, ingefära och salt så att vätskan kokar bort och jackfriuten får färg.
- Tillsätt hoisin, soja, mirin och vatten. Koka upp och tillsätt även goschujang och doenjang och öl. Låt puttra i ca 1 timme under lock. Dra isär jackfruiten och smaka av.
- Blanda den strimlade kålen med lite salt och massera den mjuk – tillsätt wakame, citrusjuice och majonnäs – smaka av med salt och chili. Toppa med sesamfrön
- Rosta cashewnötterna i torr panna, tillsätt salt och hacka dem grovt.
- Ånga baobuns och servera jackfruit och slaw i dem – toppa med färsk koriander och cashewnötter vid servering.
Ingredienser
- 2 st burkar a 560 g jackfruit (avrunnen)
- 3 st hackade schalottenlökar
- 4 st vitlöksklyftor – rivna
- 5 cm färsk ingefära – riven
- 1 tsk salt
- 3 msk olja
- 1,5 dl hoisin
- 0,75 dl ljus soja
- 0,5 dl mirin
- 3 dl vatten
- 1 msk gochujang (fermenterad chilipasta)
- 1 msk doenjang (fermenterad bönpasta)
- 1 flaska ljus öl – t.ex. kirin
- 200 g rödkål – fint strimlad
- 100 g wakame sjögrässallad
- 0,5 dl yusu eller citronjuice
- 1,5 dl majonnäs
- 3 msk rostade sesamfrön
- Salt, chili
- 3 dl cashewnötter
- Salt
- Baobuns
- Koriander - färsk