Baobuns med het jackfruit, wakame-slaw med sesam och rostade cashewnötter

    Av Matlagerskan

    1. Fräs på ordentligt avrunnen jackfruit med lök, vitlök, ingefära och salt så att vätskan kokar bort och jackfriuten får färg.
    2. Tillsätt hoisin, soja, mirin och vatten. Koka upp och tillsätt även goschujang och doenjang och öl. Låt puttra i ca 1 timme under lock. Dra isär jackfruiten och smaka av.
    3. Blanda den strimlade kålen med lite salt och massera den mjuk – tillsätt wakame, citrusjuice och majonnäs – smaka av med salt och chili. Toppa med sesamfrön
    4. Rosta cashewnötterna i torr panna, tillsätt salt och hacka dem grovt.
    5. Ånga baobuns och servera jackfruit och slaw i dem – toppa med färsk koriander och cashewnötter vid servering.

    Ingredienser

    • 2 st burkar a 560 g jackfruit (avrunnen)
    • 3 st hackade schalottenlökar
    • 4 st vitlöksklyftor – rivna
    • 5 cm färsk ingefära – riven
    • 1 tsk salt
    • 3 msk olja
    • 1,5 dl hoisin
    • 0,75 dl ljus soja
    • 0,5 dl mirin
    • 3 dl vatten
    • 1 msk gochujang (fermenterad chilipasta)
    • 1 msk doenjang (fermenterad bönpasta)
    • 1 flaska ljus öl – t.ex. kirin
    Slaw:
    • 200 g rödkål – fint strimlad
    • 100 g wakame sjögrässallad
    • 0,5 dl yusu eller citronjuice
    • 1,5 dl majonnäs
    • 3 msk rostade sesamfrön
    • Salt, chili
    Till servering:
    • 3 dl cashewnötter
    • Salt
    • Baobuns
    • Koriander - färsk